MB1-kampioen-2019.jpg

De Beker komt in zicht

-Alkmaar- Na de opleving van vorige week tegen laagvlieger Bevok 2 hebben de mannen van Heren 2 opnieuw een goede dag beleefd tegen het nog lagervliegende Wham Wham 3. De Zwagers kwamen met enige vertraging de majestueuze Oosterhout binnen na de afslag gemist te hebben, met als gevolg dat de wedstrijd een 13 minuten vertraging opliep. Veel maakte het allemaal niet uit, vroeger of later verlaat iedereen Alkmaar met een nederlaag onder de leden. Ook nu werd het weer een gemakkelijke 4-0.

mad-eye-moody-bio

Voor het eerst sinds de start van de competitie was Alvoco 2 weer geheel compleet. De voltallige 11-koppige selectie was in een of andere hoedanigheid aanwezig om getuige te zijn van wellicht de voorlaatste wedstrijd voor het kampioenschap. De Olifant had bij een tocht door de jungle zijn poot geblesseerd en werd daardoor direct gepromoveerd tot coach der strijdkrachten. In als zijn wijsheid kwam hij tot de volgende basisopstelling: Cyclops, Gerwin, Snotneus, Beentjes, Joker en Jokertje. Het bleek een gedurfde keuze te zijn. Na een redelijke start (2-1), daalde het niveau tot onder een bedroevend niveau. Een niveau waar zelfs de ongeoefende campingvolleyballer zich tot diep in ziel voor zou schamen. Niettemin bleken de Alkmaarders de minst onderliggende partij en trokken daardoor het minst korte eind (25-19).

In de 2e set had de Olifant er genoeg van en smeet zijn slurf uit ontzetting op tafel. Hij wisselde de Cyclops, alias Sterretje, voor de Neanderthaler, en Fluppie kwam in de ploeg voor Snotneus. Het niveau steeg meteen als regen in een plas. De thuisploeg ging minder slordig spelen, waar Wham Wham het eigen niveau vast bleef houden. Zonder al te veel moeite liepen de Alkmaarders uit naar een 21-9 voorsprong, toen de Olifant kans zag de Krantenman voor het massaal opgekomen publiek te tonen in de plaats van de Joker. De wissel pakte goed uit, want de uitspelende formatie zag nog slechts tweemaal kans een punt te scoren (25-11).

In het 3e speldeel kon de Cyclops weer aan de hemel schijnen, daar waar de Neanderthaler zijn grot weer kon opzoeken. Ook de Snotneus kwam terug in de ploeg, en ook de Krantenman mocht zijn opwachting maken. Wederom was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij, wat zich ook liet zien in de score (12-6). Toen kreeg Fluppie het plotseling flink op zijn heupen. Met links, met rechts, harde ballen, zachte ballen, het maakte allemaal niet uit, want alles wat de Flupmeister aanraakte, veranderde in goud. Binnen een mum van tijd stond het dan ook al 18-8. In de tussentijd waren de Houten Vingers inmiddels al in de ploeg gekomen, die wegens omstandigheden op de bank begonnen, en lieten van zich spreken door enkele spetterende buitenaanvallen. Ook de geslepen Cycloop had zijn glazen oog goed gepoetst en kon daardoor zijn aanvallers goed vinden. Toch kwam de formatie uit Zwaag in de slotfase nog sterk terug. Mede dankzij een zeer curieuze tennisservice, stuiter