MB1-17-18.jpg

Degradatiespook waart rond in Oosterhout

-Alkmaar- Een historisch feit deed zich voort op de eerste woensdagse speelavond van het seizoen in de Alkmaarse Oosterhout. Sinds de oerknal, de geboorte van Jezus Christus, de teloorgang van het Romeinse Rijk en de eerste voetstappen van wijlen Neil Armstrong op de welbekende maan was het nog nooit in de wereldgeschiedenis gebeurd dat Alvoco H2 een wedstrijd met de voltallige selectie startte. Nadat dit nauwkeurig aan de geschiedschrijvers was doorgespeeld om in de annalen vast te leggen, had het hoogtepunt van de avond helaas al plaatsgevonden, want de wedstrijd zelf was niet om over naar huis te schrijven. De bezoekende Julianadorpers stopten zorgvuldig 4 punten in de tas en moesten zich enkel in de laatste set gewonnen geven (1-3).
Met het vertrek van de Joker en de Krantenman die hun heil nu in een groener weiland zoeken, was de selectie dit seizoen versterkt met een tweetal nieuwe jongelingen voorlopig luisterend naar de namen Jip & Janneke en de Tuijnman. Zowel Jip als Janneke heeft als taak om de vorm van libero aan te nemen zodra plaats wordt genomen in het speelveld. De Tuijnman wordt geacht de buitenkant van de tuin te onderhouden.
Ondanks een degelijk voorseizoen beginnen de mannen wat onwennig aan de strijd. Bij vlagen wordt er vanouds tegen de varkensblaas aangeslagen, maar even zo vaak valt het lederen gevaarte als een meteoriet midden in het veld. De Neanderthaler heeft flink moeite met de Alkmaarse zwaartekracht en krijgt daardoor de bal niet bij de hoog zwierende slurf van de Olifant. Desondanks blijft het een zeer spannende strijd waarbij beide ploegen kans hebben op de winst. Uiteindelijk trekt VCJ