ds1-move.jpg

Heren 2 wint de Zeeslag bij Edam

-Edam- Na de enigszins valse start in de openingswedstrijd van het seizoen werd nu unaniem door de mannen van Heren 2 besloten om niet meer in vol ornaat af te reizen naar het verre Edam. Jokertje, de Cycloop, Sjaak Afhaak en de Tuijnman bleven achter in het Graafschap Holland. Ter vervanging van deze vier werd de directe bloedverwant van de grootste zeeheld uit de rijke Nederlandse geschiedenis, Michiel de Ruyter, ingehuurd om de Edam te veroveren. Dat lukte zonder enige moeite (1-3).
In tegenstelling tot de vorige wedstrijd beginnen de Alkmaarders nu vol overtuiging aan de strijd. Vooral Pinokkio en Spekkie99 hebben hun vizier goed afgesteld en schieten met scherp op de arme Edammers. Ook de Olifant heeft zijn slurf hoog in de zeilen gehangen en is onpasseerbaar aan het net (17-25).
Ook in de 2e set is het een ongelijke strijd tussen MOVE 2 en Alvoco 2. Na een hortend en stotend begin, waarin er even kant gesteld wordt om zo meer wind in de zeilen te krijgen, heeft Spekkie99 inmiddels tijd gehad om door het katteoog de zwakke plekken bij de vijand te lokaliseren en hij daarop besluit overstag te gaan door het welbekende commando: