IVTA17-II.jpg

Heren 2 en de zoektocht naar de passievrucht

 

Met het debuterende Luipaard als vervanger van zowel de Olifant als Fluppie op het midden hebben de Alkmaarders de gebruikelijke opstartproblemen. De motor heeft enkele minuten nodig om warm te worden maar na een goed blok van de Macaronipingu

Met het debuterende Luipaard als vervanger van zowel de Olifant als Fluppie op het midden hebben de Alkmaarders de gebruikelijke opstartproblemen. De motor heeft enkele minuten nodig om warm te worden maar na een goed blok van de Macaronipinguïn staat dan eindelijk het eerste punt op het bord. Toch blijkt dit niet het sein voor betere tijden voor de bezoekers. Daar waar Compaen 2 moeiteloos naar hogere versnellingen kan schakelen, daar blijft Alvoco 2 hannesen met hun versnellingspook. Sporadisch krijgen de Neanderthaler en zijn vrolijke vriendjes de neuzen in de juiste richting, maar dit wordt telkens weer gevolgd door een misschakeling zodat de boot dan plots weer doelloos ronddobbert op de grote boze zee. Dit treurige verhaal duurt de hele set en voor het publiek dat in de rij stond bij de kassa en daardoor de tragiek gemist heeft, zijn de bezoekers zo vriendelijk een herhaling van zetten aan te bieden in de 2e set (25-11 en 25-17).

Met de komst van Slakkie99 krijgt Alvoco 2 meer slagkracht en dat lijkt de mannen goed te doen. Met meer munitie kunnen de kanonnen wat eenvoudiger geladen worden, zodat ook de luitenant-admiraal-generaal in spé zich als een vis in het water voelt. Ook het luipaard komt voorzichtig van achter het struikgewas aangesprongen om zijn tanden te tonen. Maar op het moment dat de eindstreep in zich komt, zien de Oostzaners weer kans het tempo op te schroeven met als gevolg dat de Zeven Provinciën water maakt en uit koers raakt. Door het vele buiswater zien de Alkmaarders geen hand voor ogen meer, zodat Compaen 2 geniepig voorbij kan varen om de winst te pakken (27-25).

Hetzelfde laken en pak wordt aangetrokken in de laatste set. Alvoco wil zo snel mogelijk de keuken opzoeken op jacht naar de bitterballen en verliest zodoende de zoektocht naar de passievrucht uit het oog. En op passieloze benzine loopt de motor niet. Op het moment dat de Alkmaarders dat doorkrijgen, is het al te laat, of zoals de Verlosser des Vaderlands altijd zegt: "De sloot wordt gedempt als de koe verdronken is." (25-17).

Na afloop wordt de avond alleen maar zwarter als blijkt dat de keuken op slot zit. Daardoor kan de hemelse frituurpan zijn werk niet doen. Pinokkio zoekt daarom zijn heil maar ergens anders en vindt dat in de vorm van een fascinerend metalen Dubbelfrisss-vuilnisbakje. Ideaal speelmateriaal bij gebrek aan gefrituurd voedsel. Pinokkio besluit daarom dit fraaie object als memento mee te nemen naar de kaasstad om thuis op de schommel verder mee te spelen.