Heren 2 gaat strijdend net niet ten onder

-Alkmaar- In een zinderend duel tussen de nummer 2 Compaen 2 en middenmotor Alvoco 2, waarin het publiek de grote winnaar was, hebben de Alkmaarders na een uitstekend begin, een matig midden, en een zeer degelijk einde een belangrijke zege behaald in de strijd om een top-4 positie. Door de krappe overwinning (3-2) is Alvoco 2 nu wel kansloos om de enigszins felbegeerde 2e plek, maar kan in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen nummer 3 VCJ'94 nog wel goede zaken gedaan worden om enkele plaatsen te stijgen voor een spannend Europees avontuur.

Voor het eerst in zeer lange tijd is de thuisploeg weer volledig compleet. Zelfs Fluppie is teruggekeerd op aarde na 11 weken volk en vaderland succesvol verdedigd te hebben tegen agressieve piraten in de Golf van Aden. Ook de Olifant is vrijwel helemaal hersteld van zijn pijnlijke slurf, zodat de luitenant-admiraal-generaal in spé weer aan de buitenzijde van het veld gepositioneerd kan worden. In de 1e set blijven beide ploegen lang in elkaars kielzog totdat de Olifant plotseling de geest krijgt en een onpenetreerbaar blok creëert aan het net, met als gevolg dat een tussenstand van 9-9 vijf blokpunten later is veranderd in een 14-9 voorsprong. Een ontsnapping in een time-out van de bezoekers haalt weinig uit, zodat Alvoco onverwacht eenvoudig de 1e set binnenhaalt (25-16).

In de 2e set tapt Compaen 2 uit een compleet ander niet eerder gezien vaatje, waardoor binnen de kortste keren een 0-5 stand op het bord staat. Enkele minuten later hebben de Oostzaners de benodigde 25 punten al weten te behalen, zodat de stand gelijk getrokken wordt (10-25).

Een complete volksverhuizing vindt plaats in de 3e set. Het complete zestal van de thuisploeg wordt zonder blikken of blozen vervangen door zes nieuwe verse krachten. Het lijkt verbazingwekkend goed uit te pakken wanneer zelfs de brons gebruinde Fluppie op onnavolgbare Fluppiaanse wijze een diepgeslagen bal in het achterveld weet te redden, dat de bank van Alvoco 2 laat exploderen van enthousiasme en opwinding, maar achteraf mag het allemaal niet baten, want opnieuw ziet de thuisploeg Compaen 2, als een 21e eeuwse Satan die zojuist enkele zieltjes heeft weten te winnen op de lokale slavenmarkt, de set winnen (23-25).

Dan blijkt het kwartje gevallen te zijn bij Alvoco 2 en dankzij een barmhartige Samaritaanse scheidsrechter komen de Alkmaarders langzaam maar zeker beter in hun spel. Naarmate de set vordert, worden het veld continu ververst met nieuw elan. Zo wordt eerst de zwaargewonde Natte Plek afgevoerd en vervangen door de Pinguïn, en twee punten later wordt de Tuinman vervangen door Jokertje. Nadat ook de leeggespeelde Fluppie is vervangen door de Olifant is het wisselfeest compleet. Na enige heikele momenten met opnieuw enkele idiosyncratisch Alvocoiaanse 2 rallys, die gewonnen worden door de thuisploeg, weten de bezoekers uiteindelijk toch nog de set te winnen (25-23).

Uitstekende services van Alvoco 2 leggen de basis voor de voorsprong van 8-3 in de beslissende set. Hierna krijgen Jip & Janneke het wat lastig achter in het veld, maar nadat de luitenant-admiraal-generaal in spé na een moeilijke fase de bal via het blok weet te scoren, is de ommekeer een feit. Toch blijven de bezoekers flink tegenspartelen en laten zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank leiden, maar na een handjevol setpunten is het dan uiteindelijk toch raak voor de Alkmaarders, die zodoende de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen met zeer positieve winst afsluiten (18-16).