DS1-Amsterdam.jpg

Heren 2 ongeslagen winterstop in

-Wormer- De mannen van Heren 2 hebben in de tweede uitwedstrijd van het seizoen ook alle vijf punten mee naar huis kunnen slepen. Tegen de mede-koploper VCC kwamen de Alkmaarders sporadisch in de problemen, maar konden uiteindelijk toch vrij eenvoudig alle sets binnenhalen en de voorsprong op de concurrent uitbreiden naar 5 punten.

In de altijd lastige Wormer Sporthal (rare rode lijnen, dichtbijstaande achtermuren en helse temperaturen) had Alvoco 2 moeite om in zijn spel te geraken. Ondanks het uitvallen van de aanvoerder van de thuisploeg, die letterlijk en figuurlijk de klos was, had VCC het beste van het spel in de beginfase. Bij de Alkmaarders was met name de servicepass onder de maat, waardoor de middenmannen Tim Bosch en Joeri Wiedijk moeilijk gevonden konden worden. Dankzij een zeer sterk spelende Lars Zwaagstra bleef de achterstand beperkt. Halverwege de set raakten de mannen gewend aan de hoge temperatuur van het zuidelijk gelegen Wormer en mede door goed blokkerend werk van Tim Bosch kon de kleine achterstand omgebogen worden in een voorsprong die ook niet meer in gevaar zou komen (21-25).

De uitploeg zette de goede lijn door in het tweede speldeel. Op een stand van 9-9 vond Peter Bienemann het tijd voor een tactische wissel