fgs 08.jpg

Heren 2 stuurt NIVO op de vlucht

-Hoorn- De Alkmaarders hebben na 3 wedstrijden zonder volle winst eindelijk weer 5 punten mee naar huis kunnen nemen. In de uitwedstrijd in het vrij hoge noorden werd het 0-4 voor Alvoco 2.

Vanwege de boreale omstandigheden stond de wedstrijd enige tijd op losse schroeven, maar nadat Buienradar de Alkmaarders persoonlijk informeerde over het feit dat de spreekwoordelijke kust veilig was, werd de apocalyptische tocht naar Hoorn toch ondernomen in Gerwins winterse strijdwagen.

Vanwege de boreale omstandigheden stond de wedstrijd enige tijd op losse schroeven, maar nadat Buienradar de Alkmaarders persoonlijk informeerde over het feit dat de spreekwoordelijke kust veilig was, werd de apocalyptische tocht naar Hoorn toch ondernomen in Gerwins winterse strijdwagen. Doordat de strijdwagen geprepareerd was met geavanceerd bandenmateriaal konden zelfs de Arctische temperaturen en gladheid de strijdbare mannen niet tegenhouden. Binnen een mum van tijd was het strijdperk bereikt en kon de wedstrijd beginnen.

De uitgebreide warming-up was schuldig aan de vliegende start van de bezoekers. Fluppie en Stijn leverden direct vanaf het vrouwelijke beginsignaal prachtige passes af in de handen van spelverdeler Witte, die daarmee de ballen in alle windrichtingen kwijt kon. Vooral voor de gelegenheid naar het midden verplaatste Jokertje, die daarmee de bijnaam courtisane van het team kracht bijzette, scoorde er lustig op los. Bij een 1-6 stand moesten de gasten al hun heil zoeken in een time-out. Veel baatte het niet, schaden deed het echter des te meer. Alvoco 2 had de Hoornaars bij de horens gepakt en was geenszins van plan los te laten. Pas bij een 15-24 stand ging het even wat moeizamer bij de koploper, maar een foutieve thuisservice zorgde uiteindelijk toch voor verdiende setwinst (18-25).

In het vervolg van de wedstrijd leek de thuisploeg al zijn kruit al verschoten te hebben. Geen moment zag Nivo kans om op gelijkwaardig niveau te geraken, waardoor de wedstrijd zich nooit kon evolueren tot een hero