A-M2020.jpg

Pleun eerste Alvoco-speelster in Oranje shirt

Pleun van der Pijl is de eerste Alvoco-speelster in een Oranje shirt. Vorig seizoen nog spelend voor Meisjes B1 en meteen in dat seizoen kampioen geworden met de meiden. In augustus van dit jaar mocht Pleun al meespelen met Jeugd Oranje Meisjes in een zes landen toernooi in Papendal.

In een kort interview legt Pleun uit wat haar is overkomen.

1. Wanneer ben je voor het eerst uitgenodigd voor Oranje Meisjes? Was je verrast?
Ik ben vorig jaar (april 2017) totaal onverwacht uitgenodigd voor de selectiedag van Jeugd Oranje Beachvolleybal. Deze uitnodiging kwam door een aanmelding van Erik Nijland, mijn RTC trainer. Ik ben na deze selectiedag uiteindelijk geselecteerd voor het Jeugd Oranje Beachprogramma. Dat duurde van mei tot en met Juli. Dit jaar was ik weer uitgenodigd om selectie te doen maar helaas afgewezen. Wel kreeg ik bij deze afwijzing een mail van Margo Wiltens, Talentcoach Beachvolleybal Team Nederland. Ze gaf aan dat ze nog wel geïnteresseerd waren maar dat ik op dit moment trainingsbehoeften heb die nu niet gefaciliteerd kunnen worden bij Beach Team Nederland. Zij wilde meedenken met mij om een trainingsprogramma te maken. Margo Wiltens zag overeenkomsten tussen mijn leerbehoefte/volleybalontwikkeling en de speelsters in de Pre-Jeugd groep op Papendal. Op 4 mei van dit jaar heb ik daar mee mogen trainen olv Anika de Beer. Maar Anika gaf na de training aan dat ze overleg had gehad met Eelco Beijl en dat ik eenmalig mee mocht trainen met Jeugd Oranje (2002-2003). Op vrijdag 8 juni heb ik voor de eerste keer mee mogen trainen met deze groep en daarna is het heel erg snel gegaan.Pleun 11
 
2. Hoe vond je de eerste trainingen in Papendal?
Ik vond de eerste trainingen erg spannend maar ook heel erg leerzaam. Het niveau is erg hoog, er spelen bijvoorbeeld al medespeelsters in de eredivisie en in de eerste divisie terwijl ze 15-16 jaar zijn.
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Zat je daar intern voor een tijd of hebben je ouders je steeds heen en weer gereden??
Ik trainde vanaf 8 juni 2018 elke vrijdag mee. We trainden dan van 14 uur tot 16:30 uur met de bal en daarna van 16:30 uur tot 18:00 uur in het krachthonk. Ik zit op het Willem Blaeu (LOOT school) dus gelukkig kon ik op vrijdag dan naar Papendal. Vanaf juli trainden we ook op de zondag van 09:30 uur tot 11:30 uur en van 14:30 uur tot 17:00 uur. Mijn ouders hebben mij steeds gebracht. Gelukkig konden we het rijden verdelen omdat er ook een meisje van Tevoko en van Dinto bij de selectie zat.Pleun 12
 
4. Het zeslanden toernooi, hoe heb je dat ervaren? Heb je wedstrijden mee gespeelt?? En hoe ging dat?
Eind juli was voor de hele groep een spannende tijd omdat de bondscoach, Eelco Beijl, had aangegeven dat hij vanaf september 2018 wilde trainen met een groep van maar 20 meiden ipv 30. Van deze 20 meiden wisten al 12 meiden dat ze er sowieso bijzaten omdat zij intern gevraagd waren vanaf augustus 2018. Ook had Eelco Beijl aangegeven dat hij met 16 meiden vanaf augustus op trainingskamp wilde ivm het 6 landentoernooi. Ik was eigenlijk alleen naar Papendal gekomen om mijn volleybalvaardigheden te ontwikkelen voor het Beach Volleybal. Ik ben er nooit vanuit gegaan dat er meer in zat. Elke training was meegenomen. Toen ik eind juli hoorde dat ik in september terug mocht komen en dus bij de laatste 20 meiden zat vond ik dat een enorme verassing. Maar nog een grotere verassing was het dat hij in dat gesprek zei dat ik mee mocht op trainingskamp en dus bij de 16 geselecteerden hoorde. Tijdens het trainingskamp in augustus zijn er nog 4 meiden afgevallen en heb ik dus te horen gekregen dat ik mee mocht naar het 6 landentoernooi.
Wat een geweldige ervaring! Het is bijna niet te geloven. Elke wedstrijd heb ik even mogen spelen. Tegen Frankrijk, Belgie en Zwitserland.
 
5. Je zit bij de selectie van Alvoco dames 1 of blijf je het hele jaar ook in Papendal trainen?
Tijdens het zeslandentoernooi heeft de bondscoach gevraagd of ik intern wil komen wonen op Papendal. Dit is in ieder geval voor een jaar. Ik ga dan naar school in Arnhem en wonen op Papendal. Ik train dan ruim 20 uur in de week. Ik ben hier erg blij mee en voel me erg thuis op Papendal. Wat dat gaat betekenen voor Alvoco kan ik op dit moment nog niet zeggen. Dat Alvoco niet speelt op zaterdag is voor mij wel erg jammer.
Pleun 13