DS1-Amsterdam.jpg

Zondagtraining voor de jeugd

Afgelopen zondag waren 25 Alvoco jeugd-spelers en speelsters al vroeg uit de veren. Een aantal waren verhinderd vanwege ziekte, Holland top en RTC-training.
ZT19 001
De bedoeling was om de warming up op muziek te doen onder de wervelende leiding van Myrthe, maar doordat Myrthe ’s nachts ziek was geworden ging dat niet door.  Het werd nu een warming up over 3 velden met speedladders, diverse oefeningen met pionnen en Movement preps.
Aandacht werd besteed aan Serveren en Service receptie. Centraal werd uitleg gegeven over de gewenste uitvoering van de techniek en daarna gingen we op 3 niveaus aan de slag. Bij Serveren was onderscheid tussen, basis, gericht dynamisch serveren en de sprongservice. Bij Service receptie waren de onderdelen Basis, het sturen van de pass en liberotraining. Eenieder kon oefenen op zijn/haar eigen niveau onder leiding van 6 trainers. De oefeningen waren afwisselend en werden met veel enthousiasme uitgevoerd. Tussendoor werd een bekend reactie-spelletje gedaan wat tot veel hilariteit aanleiding gaf.
ZT19
 
Na 2 ½ uur trainen konden we, met rode hoofden van de inspanning in de kantine genieten van de door de ouders verzorgde appels, koffie, limonade en cake.
Natuurlijk was onze huisfotograaf aanwezig om alles op de gevoelige (digitale) plaat vast te leggen.
Op 24 november gaan we weer aan de slag met de Bovenhandse techniek en Aanval. Ook een Setuppers training voor de specialisten.
 
Emile Bongers