MA1-MB1-2020.jpg

De Tweede Zondagtraining

Het was weer een drukte van belang in de Oosterhout tijdens de tweede zondagtraining voor de jeugd. De trainers -Carmen, Afra, Myrthe, Edwin, Emile en John- waren om 8.45 uur al in de sporthal om alle materialen klaar te zetten.

Rond 9.15 uur druppelden de eerste deelnemers binnen, vaak met ouders die een kijkje kwamen nemen. Na een korte inleiding kon de (bijna) complete groep - 32 deelnemers- aan het werk met de warming up op muziek. Na dit opwarmertje wat inspeeloefeningen.
ZT19 002
De zondagtraining bestond uit drie blokken. De eerste was gereserveerd voor een herhaling van het aangeleerde van de eerste zondag (service en service-receptie). Het tweede blok had als thema “bovenhandse techniek”, in het derde blok was “de aanval” aan de beurt. Tussentijds een paar hilarische spelletjes met een estafette en een reactievorm.

De hele groep werd steeds op drie niveau’s ingedeeld, zodat eenieder de juiste trainingsvormen kreeg. Op ieder veld twee enthousiaste trainers die na afloop constateerden dat het een “klein feestje” is om met zoveel gemotiveerde jeugdleden aan de slag te zijn.

De ochtend werd afgesloten in de kantine met thee, limonade en traktaties. Gastvrouwen en gastheer: Petra Slenters, Miranda Leurs en Ben de Groot (ouders van). 

Overigens heeft de Technische Commissie besloten om de twee zondagtrainingen in januari (12 en 26 jan.) nog open te stellen voor nieuwe inschrijvers. Voor 10 euro twee trainingen van twee en een halfuur! Inschrijven bij de eigen trainer. Nu al zin in zondagtraining nummer drie!
John