Archief

Wederom verlies Heren 1

-Alkmaar- Alvoco heeft in de thuiswedstrijd tegen Spaarnestad geen goede zaken kunnen doen in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. In een matige wedstrijd werd er vrij kansloos met 1-3 verloren, waardoor terugkeer naar de 1e klasse nagenoeg een feit is.

De Alkmaarders begonnen de wedstrijd met Roosjen en Grondhuis op de buitenkant, Wouda en Binnewijzend op het midden, Tuijnman op de diagonaal en Witte op de spelverdeling. De thuisclub startte slap aan het duel aan keek na enkele minuten al direct tegen een 2-7 achterstand aan. Trainer/coach Peter Bienemann moest daardoor meteen een time-out in vluchten om de ploeg weer op de rails te zetten. Het richtte allemaal weinig uit, want Alvoco kon maar niet in zijn spel komen, met als gevolg dat de Haarlemmers heel eenvoudig de set konden binnenhalen (13-25).

In de 2e set kwamen de Alkmaarders eindelijk beter in hun spel. Met de geblesseerde Bosch op de middenpositie van Wouda, die zelf naar de diagonaalpositie vertrok, liet de thuisformatie eindelijk beter spel zien. In deze fase waren beide ploeg aan elkaar gewaagd, wat ook terug te zien was in de stand, geen ploeg kon kans zien een voorsprong op het bord te zetten. Toen de 20 punten voor beide ploegen in zicht kwam, zat Alvoco aan de goede kant van de score, maar door zelf enkele fouten te maken, liet het Spaarnestad toch weer terugkomen in de set. Op een stand van 22-23 scoorden de Alkmaarders een belangrijk punt, waarna Roosjen en Linschoten op identieke wijze de 24-23, en de 26-24 binnensloegen.

Hierna sloeg het spelbeeld totaal weer om. Alvoco kreeg plotseling geen enkele bal meer in de goede richting, zodat de Haarlemmers eenvoudig uitliepen naar een 1-10 voorsprong. Dit brak direct het geloof in een goede afloop van deze set aan de kant van de thuisploeg, waardoor de rest van de set weinig om het lijf had (11-25). In de 4e set zakte het niveau van beide teams flink in, wat duidelijk geen positieve invloed had op het verloop van de wedstrijd. Alvoco bleef lange tijd in de buurt van de uitploeg, maar had te weinig overtuiging in zijn spel om het tot een goede afloop te maken. Zodoende ging ook de deze set en daarmee de wedstrijd naar de ploeg uit Haarlem (21-25).

Door deze nederlaag blijft het gat met de concurrentie immens en nagenoeg onhaalbaar, realistisch gezien met vrijwel enkel nog sterke tegenstanders voor de boeg. Alleen nummer 11 HVS komt nog op een bezoek, waarschijnlijk de enige ploeg waar tegen punten gehaald kunnen worden.