Archief

Verslag Holland Top Jeugd Meisjes MA1

Op een wel zeer ongebruikelijk tijdstip van de dag, we hebben het licht zien worden, vertrokken naar sporthal De Opgang in Hoorn/Zwaag

Voordat de in ruime mate meegereisde ouders met hun ogen konden knipperen stonden de meiden geheel tegen de verwachting met 4-0 achter. Een slechte start, met veel te veel persoonlijke fouten, die de meiden niet meer te boven kwamen. Het werd in rap tempo 2-12, het moment waarop Naima voor Lonneke in het veld kwam. Helaas had deze wissel niet het gewenste effect en de tegenstander denderde in no time door naar een 11-24 voorsprong en maakte de set simpel af. Een afknapper. Deze eerste set was saai en werd zonder veel beleving door de meiden gespeeld. Het zal mede aan het vroege tijdstip na een lange schoolweek hebben gelegen.

Een zware taak voor de coach om een en ander voor de tweede set in het gareel te krijgen. Alle hoop dus op de tweede set. Suzan en Femke op de bank. Even leek de tweede set een kopie van de eerste te worden en stond er een 0-5 achterstand op het bord. Gelukkig herstelde het team zich enigszins en werd er begonnen aan een opmars die bij een stand van 11 tegen 11 werd omgezet in een voorsprong die zelfs werd uitgebreid tot 7 punten verschil in het voordeel van ALVOCO. Het spel werd echter niet veel beter en men bleef zwak spelen. Een vertwijfelde coach moest met lede ogen aanzien dat het passwerk onder de maat bleef en dat aanvallen van een beetje nivo in het geheel uitbleven. Punt voor punt werd binnengehaald en werd de set tenslotte met 25-18 winnend afgesloten. Een puntendeling met de Boemel.

Zoals gebruikelijk op een toernooi zit er wat tijd tussen de wedstrijden. Om de tijd te doden werd er koffie gedronken en lekker gekletst. Er werd door Marjolein al een motto voor de tweede wedstrijd verzonnen: Lachen en Raggen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Niet omdat het met dit voornemen niet lukte, maar omdat de tegenstander, ALLIDES, niet kwam opdagen. Er werd, om niet geheel voor niets te hebben gewacht, een onderling partijtje geregeld dat ook in een gelijkspel eindigde.