VET GOED!!

-Noord-Scharwoude- 2 februari was de 2e speelronde voor Alvoco 4. We hadden vrijdag goed getraind, dus we hadden er heel veel vertrouwen in. Dit keer waren we met zijn zevenen, want Floor was er dit keer ook bij.

De eerste wedstrijd was tegen Ardea 10. Dit was een hele spannende pot. Er werd goed geserveerd en gevangen. Waar we de meeste progressie in hadden geboekt was met het doordraaien.

Waar het de vorige keer een gezellige chaos werd bij elke draai beurt werd er nu bij iedere bal die over het net ging heel gedisciplineerd naar de juiste plek door gedraaid. Het

2 februari was de 2e speelronde voor Alvoco 4. We hadden vrijdag goed getraind, dus we hadden er heel veel vertrouwen in. Dit keer waren we met zijn zevenen, want Floor was er dit keer ook bij.

De eerste wedstrijd was tegen Ardea 10. Dit was een hele spannende pot. Er werd goed geserveerd en gevangen. Waar we de meeste progressie in hadden geboekt was met het doordraaien.

Waar het de vorige keer een gezellige chaos werd bij elke draai beurt werd er nu bij iedere bal die over het net ging heel gedisciplineerd naar de juiste plek door gedraaid. Het leek wel een Zwitsers uurwerk. De coach en al de aanwezige ouders  waren zeer onder de indruk van jullie vooruitgang. Super gedaan. We zijn heel trots op jullie. Jullie sleepten dan ook een dik verdiende 3-3 binnen. Wat waren we blij met zijn allen!

Hierna moesten we tegen Dinto 17. Een aantal van de kinderen vroeg aan mij, voordat de wedstrijd begon, tegen wie we moesten volleyballen. Toen ik de naam Dinto noemde betrokken de gezichten meteen. Dinto!? Die zijn vet goed! Heel grappig dat jullie nu al door hebben dat Dinto hele goede teams heeft. Maar weten jullie wie ook vet goed zijn? JULLIE! Als jullie hier in gaan geloven dan wordt het een heel mooi seizoen. Helaas was dit team iets te sterk. Stand 5-1 verloren.

Hierna kwam er weer een Dinto team op ons pad t.w. Dinto 18. Ondanks dat het een team was waarbij jullie de bibbers krijgen bij alleen al het horen van de naam gingen jullie heel goed van start. Met nog 15 seconden op de klok stonden jullie gewoon 2-1 voor. Helaas vingen we in de laatste 15 seconden de bal niet en ging de daarop volgende service het net in waardoor de eindstand 2-2 werd. 2-2 tegen een DINTO team. Ik heb daar maar twee woorden voor. VET GOED!!!

De laatste wedstrijd was er een om snel te vergeten. De wedstrijd werd met 6-0 verloren. De tegenstander speelde op nivo 1 en dit werd een beetje verwarrend voor jullie, de coach en ouders. Het veld leek wel niet leeg gespeeld te kunnen worden aan de andere kant. Hadden we eindelijk iemand weggespeeld en voordat we het wisten stonden ze weer met zijn vieren in het veld. Ik heb na de wedstrijd even de spelregels van nivo 1 geraadpleegd en kwam erachter dat de tegenstander bij elke vangbal  een speler terug verdiende. Jullie mogen pas bij 3 vangballen terugkeren in het veld. De strijd was dus niet helemaal gelijkwaardig.

Deze wedstrijd vergetend hebben we het dus heel erg goed gedaan. 2x gelijk gespeeld en 1x verloren. Ik zie vooruitgang!