Alvoco CMV1 behaalt 2e plaats in Regio finale

-Amersfoort- Recent werd de Cool Moves Volley (CMV) niveau 6 competitie in de speelkern Alkmaar afgesloten met een 2e prijs en tot onze verrassing mochten we daarom naar de Regio Holland finale voor CMV niveau 6 in Amersfoort op 18 mei.

 

Het Alvoco meiden 1 team van Lynn Geerlings, Linde Boogaarts, Samantha Dekker, Tirza Latini en Luka Peters.

In de competitie ging het heel goed maar dan is het toch weer spannend om je te meten met teams uit andere plaatsen en competities om te zien waar je nu echt staat. Vooraf hadden we geen verwachtingen en stelden ons als doel een paar wedstrijden te winnen, veel lol te hebben en misschien de kwart finales te halen zodat we niet al weer heel vroeg naar huis moesten. Gewoon wedstrijd per wedstrijd en bal per bal spelen zoals we altijd doen.

 

Om kwart over 7 verzamelden twee auto’s met slaperige meiden voor de rit naar Amersfoort.

Het was een prima zaal en de ontvangst was uitstekend. Eerst even inschrijven en controle van de spelerskaarten (je wilt niet weten hoe vaak de coach gecontroleerd heeft of alle kaarten wel meegenomen waren). De eerste ronde moesten we nog even wachten en dat gaf lekker de tijd om rond te kijken naar de andere teams en even warm te spelen. Daarna waren we aan de beurt en we gingen direct goed van start met 5-0 op eigen service. Op de bank naast het veld deden de meegereisde supporters al een eerste wave dus de stemming kwam er al aardig in.

De meiden groeiden in hun spel en zetten vrij gemakkelijk het eerste team met 2-0 in sets opzij. Om ons heen zagen we dat de teams van heel wisselend niveau waren dus we roken een kans op de kwart finale.

De tweede wedstrijd werd weer ruim binnen de tijd gewonnen met 2-0. Ook de derde wedstrijd werd snel binnen gehaald waardoor we ongeslagen de kwartfinale bereikten. Er werd gewoon goed volleybal gespeeld met veel servicedruk, blokkeer dreiging en smashes. We hebben dan ook het voordeel dat we veel lange meiden in het team hebben.

 

De lunch werd door de organisatie goed verzorgd met heerlijke zelfgemaakte pannenkoeken.

Daarna liep de druk weer op want vanaf nu was het een afval race en we wilden niet naar huis, nog lang niet….

De meiden bleven zich concentreren en er kwam steeds meer beleving in het team; onderlinge felicitaties maar ook elkaar aansporen om nog beter te spelen.

 

Er ontstond ook een scenario voor een prachtige film: als dit namelijk zo doorging dan zouden we in de finale tegen Dinto moeten en dat is het team waar we dit jaar steeds van verloren, maar hoe cool zou het zijn als we die dan juist in de regiofinale voor het eerst zouden verslaan?

Beide teams bouwden die spanning op door elkaar steeds op te zoeken en te zeggen: “we zien jullie straks wel in de finale”.

 

De meiden speelden bijna alles in drieën en rondden de aanval af met een smash, het zag er schitterend uit. Eén bal die te ver over het net gespeeld werd door de tegenstander werd genadeloos hard voor de drie meter lijn geramd. Tegenstander stil en Alvoco supporters sprongen op van de bank.

De ontlading na de gewonnen en dit keer wel zwaar bevochten wedstrijd in de halve finale was groot. Het enthousiasme en de blikken in de ogen waren fantastisch om te zien. Op naar de finale!

 

Ja en daar was dan het onderlinge duel met Dinto. Alweer Dinto, die ons het hele seizoen al dwars zit. In de competitie waren dat wel steeds de mooiste wedstrijden omdat beide teams er dan vol voor moesten gaan. Dit keer echter duurde het toernooi 1 wedstrijd te lang. De batterijen bij Alvoco waren leeg en bij Dinto nog niet zodat zij de terechte kampioen werden. Alvoco 1 was toch maar even mooi tweede geworden en daarmee de morele winnaar van de dag want dat had niemand aan zien komen. Dat werd in de kleedkamer gevierd door met sportkleren en al te gaan douchen (de meiden van Dinto zochten een andere kleedkamer op…..)

 

Moe maar voldaan weer terug naar huis om de ge-Whats App-te verhalen nog eens goed na te vertellen aan de thuisblijvers.

Hopelijk bereikt volgend jaar weer een Alvoco team de regiofinale want het is een unieke ervaring!

Tot slot nog onze dank voor de trainster Esther Kiewitt die er voor gezorgd heeft dat dit team zich bleef ontwikkelen en als team bij elkaar bleef.

We hebben allemaal nu al zin in het volgende volleybal seizoen (C-jeugd 1e klasse).

Er staan meer foto's in het fotoboek

Barry Peters & Jan Boogaarts (de coaches)

De uitslagen:

De uitslag van VIP 1 - Alvoco 1 staat verkeerd om, Alvoco heeft deze gewonnen.