CMV niveau 4 Alvoco 6

Zo dat waren grote meiden. De eerste wedstrijd op niveau 4 tegen RAP 74 2 was meteen een hele kluif.

Grote meiden en waarschijnlijk 2e jaars niveau 4 en onze eerste wedstrijd ooit op dit niveau. Een beetje slaperig maar toch fanatiek begonnen we aan de wedstrijd. Al snel bleek dat we hier niet tegen opgewassen waren. We verloren helaas met 32-20, maar we waren wel wakker.

 

De 2e wedstrijd was tegen Dinto 8. Dinto had besloten de 2 seconde regel niet toe te passen, omdat het voor hun de eerste keer was, dus ja die stonden steeds 4, 5 of meer seconden met de bal in de hand te wijzen waar de bal zou komen. Nou wij niet hoor. Keurig alles in 3-en , de 2e bal zo snel mogelijk gooien, af en toe een foutje, maar dat is helemaal niet erg, leren we van.  We verloren de wedstrijd wel, maar speelden al heel veel en veel beter.

Dit bleek ook wel in de 3e wedstrijd tegen Dinto 10. Net als wij, waren dit ook 4 fanatieke meiden. Dit werd dan ook een zeer spannende wedstrijd. 22-22 met nog 2 minuten op de klok. Dat werk. En ja inderdaad, met een super concentratie, goed serveren, goed hoog de 2e bal spelen, wonnen we uiteindelijk de wedstrijd met 26-29. Helaas was er weer wat gedoe omtrent regels etc, maar dat kon ons verder niet deren. We hadden de overwinning op zak. Echt top gespeeld!.

Laatste wedstrijd tegen Ardea 4 zetten we de lijn voort. Veel ging goed in 3-en. Er werd sowieso de hele dag heel goed geserveerd, en in deze wedstrijd ging ook de 2e bal soms goed omhoog, waardoor de derde bal steeds beter over het ging en we dus makkelijker scoorden. Jules, Gianella, Kee en Fenna: heel goed gedaan. En mijn debuut als coach is me prima bevallen.

 

Matthijs