Alvoco 7 in Heerhugowaard

-Heerhugowaard20 september was het weer zover. Alvoco CMV 7 (vorig jaar nog Alvoco 5) mocht de wei weer in. De samenstelling was t.o.v. vorig seizoen ietsjes gewijzigd. Giada had afscheid genomen en Anouck werd aan het team toegevoegd. Verder bestaat het team ook dit jaar weer uit Wietske, Veerle, Iris, Annemijn en mijn zoontje Thijs.

De eerste speelronde mochten we de arena in Heerhugowaard betreden. De tegenstanders waren  Relay 3, Dinto 12, Dinto 11 en Relay 4. Dit jaar spelen we op niveau 3. Het grote verschil met vorig jaar is dat de eerste bal MOET worden getoetst/gepasst. Vorig jaar mocht de eerste bal nog worden gevangen. Best spannend dus. Ik had de kinderen al een beetje voorbereid op het feit dat ze best veel aan de kant zouden staan, omdat ze de passing nog maar een paar keer hadden geoefend op de training. Wat had ik mij vergist! De kinderen stonden te passen alsof ze het al jaren deden en hadden er heel veel plezier in. Ze zeiden zelfs tegen mij: ”Dit is veel leuker dan vorig jaar!” Het maakte mij ontzettend trots! Het beste resultaat deze dag was een 4-4 gelijkspel tegen Dinto 11. De overige wedstrijden werden net aan verloren, maar dat maakte de kinderen niets uit. Zelf vind ik het spelplezier veel belangrijker dan winnen en draag dat ook uit naar de kinderen. Winnen komt vanzelf.

Een hilarisch moment wil ik de lezers overigens niet onthouden. De laatste wedstrijd stond Wieske nog als enigste in het veld. Aan de overkant stond ook nog een speler in het veld. Er werd geserveerd op Wietske. Als Wietske goed zou passen en zelf de bal zou vangen dan mocht er weer iemand terug in het veld. De bal kwam, de passing was er een uit het boekje en de vangbal was slechts een ABC-tje. Onze enthousiaste fanatieke Iris dacht, eerste in de rij om het veld weer te betreden, ik ga Wietske helpen en vang de bal. Dit deed ze keurig, maar helaas had Wietske de bal eerst moeten vangen en daarna mocht Iris het veld weer inkomen.

Anouck bewees een talentje te zijn en kon prima meekomen op niveau 3. Anouck goed gedaan! Moe maar voldaan gingen we weer huiswaarts.