CMV Alvoco 6, 1 nov. in Alkmaar

-Alkmaar- Vandaag mochten we weer lekker volleyballen. Er stonden 4 wedstrijden op het programma. Waarvan de laatste de slagroom op de taart zou zijn: tegen de vriendinnen van Alvoco 5.

 

Om 9.00 uur eerste wedstrijd tegen Ardea 4. Nou dat was eigenlijk een beetje saai. Wij serveerden heeel erg goed. Volgens mij is het geen 1x fout gegaan. En er kwamen helaas  erg weinig ballen terug, maar als er dan een terug kwam speelden we ook een paar keer goed in 3-en en scoorden dan ook  nog het punt. De wedstrijd eindigde dan ook in 13-38. De eerste punten waren binnen.

Direct door naar de 2e wedstrijd tegen Ardea 3.  Oeps, nu kwamen de ballen opeens wel terug. Dat was schrikken. Serveren ging nog steeds erg goed, maar  dat waren niet meer automatisch punten. Integendeel, de ene na het andere bal viel bij ons op de grond. We stonden elkaar allemaal aan te kijken. Uiteindelijk werden we nog wel wakker wat soms erg leuke rally’s veroorzaakte, maar dat kwam allemaal wat te laat: 27-12 verloren.

Na een half uur pauze begon de laatste sessie van 2 aaneengesloten wedstrijden. Eerst tegen Relay 2. Dat ging erg goed. Er werd goed bewogen, opgelet en overgespeeld. De 2e bal werd vaak goed hoog gegooid en lieten we goed ballen gaan die uit waren. De tegenstander was echter ook vrij goed. Zij namen een voorsprong, maar vlak voor tijd kwamen we terug tot 18-17, maar op een of andere, zoals dat soms kan gaan bij CMV, maakten zij een goede serie van zo’n 8 punten. Uiteindelijk verloren met 30-19. Toch hadden we het gevoel dat we kansen hadden gehad. Na de wedstrijd direct door naar de klapper van de week: de topper tegen Alvoco 5.

Die MOEST natuurlijk gewonnen worden. En daar gingen we ook voor zeg. Ik heb jullie in ieder geval nog nooit zo fanatiek gezien. Hetzelfde geld echter ook voor de meiden van Alvoco 5. Het was dan ook een zeer spannende wedstrijd die echt gelijk opging. Van 4-4 naar 7-8, via 13-12 naar 19-18. Dat werk. Volgens mij is het nooit meer dan 3 punten verschil geweest. Uiteindelijk won Alvoco 5 met 25-24 na echt een geweldige wedstrijd.

Dus 1 wedstrijd gewonnen en 3 verloren. En gek genoeg waren de 3 verloren veel leuker om te spelen dan die ene makkelijk gewonnen wedstrijd. Het gaat steeds beter en de meiden gaan elke week vooruit. Heel leuk om te zien. Heb nu al zin de volgende wedstrijden.