CMV Alvoco 2, 15 nov Noord-Scharwoude

Afgelopen zaterdag moesten we 3 wedstrijden spelen, waarvan 2 tegen Alvoco 3 en 4.

We speelden de eerste wedstrijd tegen Ardea 1 en hebben deze wedstrijd beide sets verloren. We speelden deze wedstrijd een ongelukkige wedstrijd doordat we veel ballen hadden die de verkeerde kant opgingen of die via het net net op ons speelveld belande, tevens hadden we het lastig met hun service die net ieder keer lastig viel. Deze wedstrijd was dus voor ons een goed leermoment om ons te kunnen concentreren op de volgende wedstrijd tegen Alvoco 4.

 

In de pauze tussen de wedstrijden werd er nog even flink geoefend op de service en op het opzetten van de bal aan het net met Samantha, dit tot ongenoegen van de coach van Alvoco 4.

 

Dan de wedstrijd tegen Alvoco 4, deze wedstrijd kende van beide kanten sterke fases en een gelijk opgaande strijd in de gehele eerste set die uiteindelijk werd gewonnen door een gelukkige bal tussen twee speelsters van Alvoco 2 die niet meer gekeerd kon worden en ze al een bonuspunt hadden door in drieën te spelen. dit was dus fataal bij een stand van 26-26.

 

Niet getreurd begonnen we met vol goede moed aan de tweede set en na een lichte achterstand konden we door een sterke fase van serveren, goede bovenhandse service van Pleun en Nienke, toch voorkomen en hoewel we toch weer heel dicht beiden naar de winst kropen hadden we een sterke laatste fase waardoor we wonnen.

 

Al met al een verdiende gelijkspel en een extra motivatie om de volgende keer wel beide sets te winnen tegen ze.

 

De laatste wedstrijd moesten we tegen Alvoco 3 en we wonnen beide sets met sterke service beurten van Nienke en Pleun bovenhands en de anderen onderhands. Wat ook beter ging was het in drie keer spelen op het laatst.

 

Meiden, dit was een dag om trots op jezelf te zijn en om te oefenen op het in drieën spelen voor de volgende wedstrijden, want dan kunnen we heel veel extra punten halen (Samantha komt dan ook mee om te oefenen in de pauzes)