Lipdub Happy

-Alkmaar-  Een paar weken geleden kwam de volgende mail van Esther. Vrijdag 6 februari verwacht ik alle kindjes in hun ALVOCO tenue!! We gaan dan een lipdub maken op het nummer Happy.

 

Tevens de vraag of jullie thuis in de kast willen kijken of daar nog witte en/of blauwe ballonnen liggen en die graag aankomende week meenemen. Alle beetjes helpen dus al is het er maar 1 dan graag!! Als je niet weet wat een lipdub is google dan maar even. We gaan er iets leuks van maken met veel lol!!

Ik heb de mail trouw doorgezonden naar de kinderen uit mijn team. Een lipdub…… ik had er wel eens van gehoord, maar ik dacht ik ga toch, op aanraden van Esther, even googlen.

 

Wikipedia zei er het volgende over:

Een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door die van het originele nummer. Er wordt meestal een vorm van een draagbare stereo gebruikt, zoals een iPod of boom box. Uiteindelijk lijken de meeste lipdubs op eenvoudige videoclips.

Wat een onmogelijke opgave dacht ik nog, maar dacht ook meteen bij Esther is dat in goede handen. Met haar enthousiaste team hulptrainers zou dat zeker gaan lukken.


Vandaag 6 februari was het dan eindelijk zover. Ik kwam om 17.15 uur de zaal in lopen en zag daar alle kinderen in hun Alvoco tenue zitten. De kinderen die nog niet in het bezit waren van een tenue waren in een tenue van het kledingrek uit de kantine gestoken. Het was echt een ontzettend mooi gezicht. Wat het nummer Happy van Pharell Williams uitdraagt dat zag ik op de gezichten van alle kinderen. Ze zagen er allemaal blij en uitgelaten uit. Ze hadden er duidelijk zin in.

 

De zaal was versierd met allemaal blauwe en witte ballonnen. Wat ik ervan heb begrepen is dat Harm van der Jagt de ballonnen had geregeld. Top Harm! De ballonnen zijn vakkundig van lucht voorzien door de hulptrainers en een aantal enthousiaste ouders.

 

Te midden van deze vrolijke bende stond regisseur Esther met haar camera vrouw te overleggen welk shot uit het script zou worden gefilmd. Vervolgens werden de kinderen die voor het shot nodig waren bij elkaar geharkt door de enthousiaste hulptrainers.

 

 

 

 

De kinderen werden vervolgens op toestelkasten, scheidsrechter stoelen geplaatst waarna kon worden overgegaan tot actie.

 

De muziek werd gestart. Niet hoorbaar, maar aan de dansmoves van Esther konden we dat opmaken. Wat kan die meid lekker dansen  Helaas zijn er geen beelden die gebruikt kunnen worden voor de lipdub. De kinderen werden door de dansende Esther gedirigeerd in hun bewegingen. Dit was nodig, omdat ook de kinderen de muziek, komend uit een Iphone, niet echt konden horen. Het enthousiasme was daardoor niet minder. Skip perste er zelfs een echte breakdance uit wat door het publiek met luit gejoel werd ontvangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen verdienen een dikke pluim, want tijdens het draaien van de scènes werkten ze ontzettend goed mee door heel stil te zijn.

Ik en alle ouders zijn ontzettend benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Heel veel succes met editen. Esther en hulptrainers ontzettend bedankt voor het enthousiasme waarmee jullie elke week onze kinderen training geven en de fantastische ideeën (disco, speeltuin uitjes, lipdub, glow in the dark volleybal) waarmee jullie elke keer weer op de proppen komen.