CMV Alvoco 4, 14 febr in Warmenhuizen

Hierbij een verslag van afgelopen weekend van Alvoco 4.

 

Alvoco 4 - Rap '74

Valentijnsdag de dag dat onze mannen drie keer aan de slag moesten. De eerste wedstrijd tegen Rap '74 met hen waren we vorige keer gelijk geëindigd. Allemaal lange meiden aan de andere kant van het net en daar hebben zij in deze wedstrijd meerdere keren goed gebruik van gemaakt en punten mee gepakt. Het zat onze jongens niet echt mee er werd wel in drie keer gespeeld maar toch was het steeds een soort stuivertje wissel van de punten maar in het voordeel van Rap. Zij er uiteindelijk met de winst er vandoor gegaan namelijk 19-25 in de eerste set en 16-25 in de tweede.

Ardea 3 - Alvoco 4

Snel het vorige potje vergeten met volle moed aan deze wedstrijd begonnen. De wedstrijd ging gelijk op waardoor we vaak gelijk hebben gestaan in de punten verdeling.  Er werd beter geserveerd. Je kan zien dat er tijdens de training veel tijd besteed wordt aan het bovenhands serveren want op deze wijze werden er veel punten binnen gehaald.  De eerste set was erg spannend maar die hebben de mannen met 23-25 heel goed naar zichzelf toegetrokken. De tweede set was minder spannend daarbij werden de punten iets makkelijker behaald en werd deze set met 14-25 gewonnen.

Alvoco 4 - Dinto 5

Voordat de wedstrijd was begonnen was er al een bepaald spanningsveld tussen beide teams. Heel belangrijk in de wedstrijden tegen Dinto 5 is de vraag: 'Met welke bal gaan wij spelen?' Officieel spelen wij op papier thuis en daar wilden de meisjes en jongen van Dinto niet aan. Net als de vorige keer werd de eerste set met onze bal en de tweede set met de bal van Dinto gespeeld. Onze bal is volgens de spelers van Dinto te 'licht' en de bal van Dinto is volgens onze jongens 'te zwaar' daarom een set met eigen bal. De eerste set werd ontzettend goed gespeeld, goed in drie keer gespeeld en er werd goed geserveerd. Ik zag onze jongens weer terug zoals zo vaak, voor alle ballen gaan en die dan ook hebben. Toch mocht het niet lukken om te winnen en werd deze eerste set met 20-25 verloren. De tweede set werd, zoals gezegd, gespeeld met de bal van Dinto en op de een of andere manier beinvloed dat het spel van onze jongens. Er wordt vaak naar de armen gegrepen nadat een bal getoetst werd waardoor Dinto deze set wat ruimer had gewonnen namelijk 11-25. Nog twee dagen te gaan dit seizoen en daar gaan wij onze punten pakken, wij als coach zijn daarvan overtuigd!