CMV Alvoco 6, La grande finale

Laatste speeldag. Thuis in Alkmaar. Als we alles zouden winnen, zouden we eerste in onze poule worden.

We begonnen vandaag als derde (gedeeld 2e) met 1 puntje achter op de nummer 1. Het was ons nooit eerder gelukt: alles winnen op 1 dag. Er was een ding heel belangrijk vandaag: iedereen moest ongeveer 3x zo goed spelen als vorige keer, want toen was het niet best.

 

Maar goed, 9:45 eerste wedstrijd tegen Relay 1. Meestal slapen we nog wat de eerste wedstrijd, maar vandaag niet hoor. We speelden echt hartstikke goed, geconcentreerd en fanatiek. We wonnen dan ook redelijk makkelijk met 22-14. De tweede wedstrijd moesten we tegen de koploper Ardea 4. Die moesten we dus zeker winnen om kans te maken op de eerste plaats. En weer ging het fantastisch. Serveren ging supergoed en er werd ‘slim’ gescoord. Na een spurt van 12 punten van onze kant, leek Ardea nog even terug te komen, maar dat lieten we niet toe en we maakten het uiteindelijk perfect af: 17-26 gewonnen. Nu eigenlijk nog 1 belangrijke wedstrijd tegen Effect 2. Daar hebben we het vaak erg lastig tegen, maar ook dat vandaag niet. Ik moet zeggen, het was best spannend, maar uiteindelijk toch weer aan het langste eind getrokken: 23-18. De grootste hobbels waren genomen, maar nog 2 te gaan. Eerst tegen Dinto 11. Die zouden we wel even winnen. Maar dat dachten we vorige keer ook en toen werd het heel spannend. Nu niet. 35-10 gewonnen. Alles ging goed vandaag.

De laatste wedstrijd tegen Ardea 5 moesten we wel winnen, omdat Effect 2 ook alles aan het winnen was (behalve van ons). Bij verlies van ons konden zij dus nog boven ons eindigen. Publiek was er klaar, wij ook. Het was niet onze beste wedstrijd van de dag, maar dat bleek ook niet meer nodig. Toch gewonnen: 24-17. Dus eerste in de B-poule. Geen echte beker, maar wel echte trots. Ik vond het geweldig!

Vandaag lukte alles. Jules serveerde de ene na de andere kanonskogel en ook de derde bal bovenhands ging heel goed vandaag, Ginallea pakte bijna elke bal, serveerde goed en prikte veel balletjes direct bij de tegenstander op de grond. Ook Kee serveerde goed in de hoeken en rechtdoor en speelde weer regelmatig de ballen slim in het achterveld of op de open plek in het midden, Isis heeft wel een keer of 4 de bal direct hard op de grond gespeeld (nog met 1 hand doen en het gaat richting smashen…) en Lotte ging ook ineens prikballetjes spelen (waar komt dat ineens vandaan?) en heeft ook goed geserveerd. Heel leuk om te zien hoe iedereen elkaar inspireert om beter te gaan spelen. Ik vond het echt een fantastische afsluiting van het jaar. Wat hebben jullie veel bijgeleerd dit jaar. Volgend jaar trekken we deze lijn gewoon door. Nu al zin in.