Alvoco 5, 10 okt Warmenhuizen

De eerste wedstrijd ging tegen Effect 1. Dat is een team waartegen we op een of andere manier het altijd lastig hebben. Ook vorig jaar in niveau 4 al. Zo ook nu dus.

Van te voren hadden we afgesproken de 2e bal bovenhands te spelen en niet ‘veilig’ onderhands. Dit ging deze wedstrijd echter totaal nog niet. De eerste set maakten we erg veel fouten, waardoor we die ook dik verloren. De tweede set ging wat beter, maar het mocht niet baten. Ook deze set ging verloren.


Hierna moesten we tegen RAPVVO 1. Dat werd een hele leuke spannende wedstrijd. Het bovenhands spelen van de tweede bal ging nu al veel beter en er werd daardoor prompt veel vaker in 3-en gespeeld, wat op niveau 5 dus per keer een bonuspunt oplevert. Dat was echt mooi om te zien, want het lijkt meteen veel meer op volleybal.


De laatste wedstrijd tegen Relay 2 verliep erg chaotisch langs de kant. Echter hielden de meiden in het veld het hoofd behoorlijk koel. Na de eerste set al gewonnen te hebben met 25-21, was de tweede set erg spannend. Het was jammer dat we vrij vaak fout serveerden, want anders was het nog veel leuker geweest. Maar op 24-24 maakten we een punt door de bal in 3-en te spelen. Bonuspunt erbij dus en de set in de tas. Echt knap gedaan.


Al met al was het geslaagde eerste wedstrijd dag, waarbij je kon zien dat er gedurende de dag veel geleerd werd. Met name de 2e bal bovenhands en dus vaak in 3-en spelen ging steeds beter. Ik heb daarom nu al zin in de volgende wedstrijddag op 7 november. Nu op naar Monkey Town!