CMV Alvoco 5, 21 nov in Noord-Scharwoude

-Noord-Scharwoude- Vorige keer geen stukje geschreven, want ik had weinig inspiratie. We speelden vorige keer ook niet echt geïnspireerd, wellicht heeft dat er iets mee te maken.

 

Waaruit direct geconcludeerd kan worden dat het vandaag een stuk beter ging.

Dat was niet direct af te lezen aan het resultaat van de eerste wedstrijd: 2-0 verloren tegen Relay 2 (waar we vorige keer makkelijk met 2-0 van wonnen). Maar toch ging het in deze wedstrijd vrij goed. We hebben de afgelopen 2 weken veel getraind op serveren en de 2e bal (setup) bovenhands spelen en die 2 dingen ging nu juist heel goed. Er gingen echter te veel andere zaken (in-uit, bal hoog spelen, ) minder goed, maar dat kan gebeuren. Zeker als de focus erg op 1 of 2 onderdelen ligt. Resultaat was dus minder, maar progressie dik in orde.


En dat bleek zeker de 2e wedstrijd. Hier ging bijna alles heel goed. Serveren ging top. De bekende ‘strepen’ van Jules, Lotte serveert tegenwoordig bijna alles goed. Eigenlijk gaat serveren voor 90% goed! Kee had nog een dingetje met de 3e service (allemaal fout), maar de eerste 2 dus altijd goed. Isis pakte ballen van de grond. Iedereen speelt de 2e bal steeds vaker bovenhands en alle ballen worden een stuk hoger gespeeld. Hierdoor ging er veel en veel meer in drieën, waardoor er veel meer bonuspunten werden binnen gehaald.

Ook het inzicht zit er aan te komen, want bijvoorbeeld Gianella speelde het slimste balletje van de wedstrijd heel bekeken kort over het net. Het wordt steeds leuker om naar te kijken. En als we zo door groeien, wordt het nog leuk in 2016.