Wedstrijdverslag CMV Team 3

Op dinsdag kwam het spannende bericht dat we de wedstrijden van zaterdag op een nieuw niveau moesten spelen, namelijk niveau 3. We waren natuurlijk al gestart met de training op dit niveau maar dit nieuws kwam toch een beetje als een shock. Gelukkig hadden we nog de training op vrijdag om de regels door te nemen én extra te oefenen op het toetsen.

Tijdens de training werd de bal een aantal keer gevangen maar we vonden dat allemaal logisch en verwachtten dat ook in de wedstrijden nog een paar keer per ongeluk te doen. Ook het toetsen bleek tijdens de training nog best lastig en we zagen dan ook best op tegen de zaterdag. Hoe we er ook tegenop
zagen, zaterdag werd het.

Iedereen was lekker op tijd aanwezig en we hadden er zin in. De spanning was weg en begonnen aan de eerste wedstrijd, kijken hoe we stand konden houden op dit niveau. Het was leuk om te zien dat iedereen er helemaal voor ging en gek genoeg stonden we dan ook al snel voor.De service liep goed, het toetsen ging lekker en er werd goed gevangen. Het niveau van onze tegenstander was ongeveer gelijk, dus dit was een leuke eerste wedstrijd. We wonnen hem glorieus met 7-3, onze eerste overwinning en die telde voor ons dubbel!

De tweede tegenstander was wat sterker en bood wat meer weerstand, wat dan toch ook weer wat leuker is. Helaas verloren we deze wedstrijd (2-6) maar we waren allemaal erg trots op hoe we speelden, want we lieten ons niet van het veld spelen/gaven behoorlijk weerstand.

Na de pauze kregen we weer een tegenstander die een maatje groter was en duidelijk al langer op dit niveau speelde. Eerst lieten we ons even imponeren maar we kwamen toch terug en uiteindelijk speelde we met 5-5 gelijk. De laatste wedstrijd verloren we helaas weer (2-5) maar dat kwam voornamelijk door een zeer zwakke tegenstander. In plaats van serveren, gooide ze de bal over het net en deden erg lang over wisselen en teruggooien (ik voelde me even terug in niveau 2). Hierdoor raakte wij de concentratie kwijt en verzanden we helaas ook in foutjes, dat was jammer maar begrijpelijk.

Met twee verloren, één gelijk én zelfs een gewonnen wedstrijd was ik zeer tevreden over het verloop van onze eerste wedstrijden en belangrijker, de spelers waren ook erg blij. Met een zeer goed gevoel kijken we uit naar de volgende wedstrijden want het smaakt weer naar meer.

Een zeer tevreden coach,
Jantine