Club Informatie

Blessurepreventie en revalidatie

Blessurepreventie en revalidatie

Als volleyballer kun je last krijgen van blessures ten gevolge van overbelasting of door ongelukken. Een (sport)-fysiotherapeut kan je dan een deskundig advies geven en begeleiden bij jouw herstel. Alvoco werkt daarom nauw samen met Fysiotherapie Adams aan blessurepreventie en revalidatie. Het doel van deze samenwerking is blessures zo veel mogelijk te voorkomen en geblesseerde sporters zo snel en verantwoord als mogelijk, weer met plezier te laten volleyballen.

Voorlichting

Aan het begin van het seizoen geeft Fysiotherapie Adams een voorlichtingssessie over het belang en de uitvoering van een goede warming up en cool down. Tevens zullen zij een sessie doen met H1, D1 en MA1 waarin voorlichting wordt gegeven en metingen worden verricht die later in het jaar herhaald zullen worden zodat vooruitgang zichtbaar kan worden.

Screening

Op de praktijk is een goede diagnose mogelijk door de aanwezigheid van echografie apparatuur. Indien medisch onderzoek nodig is, dan wordt hierover overlegd met de huisarts. Bovendien zijn er korte communicatie lijnen met de specialisten in het ziekenhuis.
De screening vindt plaats zonder verwijzing van een huisarts. Het aantal afspraken/behandelingen dat wordt vergoed door een zorgverzekeraar is zeer verschillend en dit kan het beste nagezocht worden in de polis van de verzekering.

Behandeling

Als er na een screening wordt vastgesteld dat een therapie noodzakelijk is, of als een huis- of sportarts doorverwijst, dan kan een fysiotherapeutische behandeling gegeven worden. Bij Fysiotherapie Adams werken momenteel 6 fysiotherapeuten en meerdere assistenten in opleiding.
Een afspraak kan snel gemaakt worden per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefoon 0725129999. Na afloop vindt een overleg met de trainer plaats (uiteraard alleen na toestemming van de geblesseerde), waarbij een advies gegeven wordt over de fysieke belastbaarheid van de sporter, na de medische behandeling. Indien de sporter dit wil, kan dit ook met de trainer besproken worden om tot een aangepast trainingsschema te komen.

Assistentie bij toernooien

Ook zal Fysiotherapie Adams bij enkele grote toernooien van Alvoco (zoals het jaarlijks in december gehouden International Volleyball Tournament Alkmaar) aanwezig zijn voor fysio ondersteuning net zoals zij deden tijdens de International Children’s Games in juni 2015.

Tot slot

We hopen dat al onze sporters blessure vrij zullen sporten maar als er dan toch hulp nodig is, dan ben je bij Fysiotherapie Adams in goede handen.