Recreanten

Programmma Supercup recreanten, 18 april in Heiloo

-Alkmaar- In de recreantencompetitie in Heiloo doet Alvoco mee met 2 damesteams en 2 herenteams. Zie elders op de site (onder Teams) voor de bezetting.

De dames speelden een hele competitie en daarna werden ze verdeeld in een A- en een B-poule voor nog een halve competitie.
Naast het kampioenschap gaat het ook om de eerste 4 teams die aan het eind van het seizoen om de Supercup spelen.
Bij de heren wordt het hele seizoen in een A- en een B-poule gespeeld met halverwege en aan het eind de mogelijkheid van promotie/degradatie. Dat is vrijwillig, d.w.z. gezien vanuit de kampioen van de B-poule. Willen die niet dan blijft alles bij het oude.

Bij 24-24 wordt alleen nog om het 25e punt gespeeld, dus geen eindeloze sets. Elk team speelt 2 wedstrijden per speeldag. Er zijn ca 20 speeldagen in een seizoen dus een team is ook wel eens vrij.
Dinsdag 11 april was de laatste speeldag van het seizoen.

Bij de dames was Oranje Wit al uitgespeeld maar kon door Effect 2 nog achterhaald worden maar die moesten wel 3 sets winnen.
Dat lukte precies in de laatste set van het seizoen na het verliezen van de voorlaatste tegen Alvoco 1. Daarvoor ontsnapte Effect tegen Alvoco 2 met 25-24.
De verdeling van de Supercup plaatsen ging tussen de overige 4 teams met in totaal 1 punt verschil. Vriendinnen en Alvoco 1 wonnen beide 2 sets en dat was genoeg.

In de HA poule was Mappit al kampioen en Effect 1 tweede maar ook hier zat de spanning in de Supercup plaatsen.
VVA had met 3 gewonnen sets de beste eindsprint en won 2 plaatsen op de ranglijst. Side Effect ging mee omdat Effect 3 slechts 1 set won. Het betere puntensaldo van Effect 3 was niets waard.

In de HB poule werd  Alvoco 2 kampioen met 2 narrow escapes. In de eerste ronde verloor concurrent De Kanjers van Gemeente Bergen maar de 1e set met slechts 24-25.
Dat bleek uiteindelijk belangrijk want Alvoco mocht toen nog 1 set verliezen en dat gebeurde ook prompt tegen Croonenburg. De 2e set dreigde ook op verlies uit te draaien maar een 15-22 achterstand werd via 20-24 nog net omgedraaid in 25-24 voor Alvoco.
Het betere puntensaldo van De Kanjers kwam toen niet meer aan de orde.
Alvoco 2 werd gered door de bank, er waren 3 reserves en ze waren door blessures alle 3 nodig om de wedstrijden uit te kunnen spelen. 

Er zijn ook recreantencompetities in Heerhugowaard (alleen heren) en Noord-Scharwoude (alleen dames). Omdat het krachtsverschil bij de dames te groot is, zien de Langedijker dames er dit seizoen van af om aan een aantal grote nederlagen te ontkomen. De heren uit Heerhugowaard en Heiloo maken er nog wel een spannende Supercup avond van te maken.

In Heerhugowaard speelt ook een Alvoco team (mixed), zij trainen samen met het 2e Alvoco damesteam in De Driemaster. De andere 3 teams die in Heiloo spelen trainen in De Spil. 

Het programma voor de Supercup in pdf formaat staat hier.

 De uitslagen van de laatste speeldag en de eindstanden in de poules in pdf formaat staat hier.

Voor de volledigheid oom de eindstanden van Heerhugowaard en Langedijk.