Heren 1 zet ongeslagen koploper eenvoudig opzij

- Alkmaar

De 2e set begonnen de gasten enigszins wisselvallig. Een matige pass zorgde ervoor dat al snel Bas Tuijnman de diagonaalpositie overnam van Witte. Hierna herpakte Alvoco zich en beet zich vast in de set. De set kabbelde gestaag verder tot uiteindelijk de 20-puntenbarriere bereikt werd. Een uitgeslagen bal van Linschoten op de rechtdoor leek roet in het eten te gooien, maar door een sterke comeback wisten de gasten dit ternauwernood te voorkomen. Twee kill-blocks van Witte zorgden ervoor dat de set toch nog in de handen van de thuisploeg bleef (25-23).

De goede lijn werd doorgetrokken in het derde speldeel. Met enkele spectaculaire reddingen van libero Grondhuis werd een flinke kloof geslagen. De 4e set begon vervolgens vrij matig. Een 5-0 achterstand deed coach Bienemann vroeg in de set in een time-out vluchten. Deze korte pauze bleek positief uit te pakken, want de achterstand verdween als sneeuw voor de zon van het bord. Op 16-16 was de strijd weer in evenwicht. Bij de stand 19-20 leidde de service van Loeff de beslissing in. Vier uitstekende services zorgen voor een 23-20 voorsprong, waarna een time-out van de tegenstander enig concentratieverlies opleverde. Dat mocht niet baten want de set bleef toch in handen van de Alkmaarders.

Door deze 4-0 overwinning sluit Alvoco het jaar met een positief gevoel af en verkleint het het gat met de topposities. De achterstand op de inmiddels niet meer ongeslagen koploper bedraagt momenteel 13 punten. De weg is nog lang, maar niemand is nog veilig voor de Alkmaarders.