Alvoco Heren 1 mist kans op aansluiting met top-4

- Zaandam - De Alkmaarders hebben de kans op definitieve aansluiting met de bovenste ploegen (voorlopig) laten liggen. In een bizarre wedstrijd vol met arbitrale dwalingen verloor Alvoco Heren 1

Na een vertraging van een half uur werd de wedstrijd matig gestart door de gasten. Vele servicefouten (6 van de 12 goed) zorgden er voor dat Zaanstad 4 verdiend op voorsprong kwam. Hierna herstelde Alvoco zich wel enigszins maar het was bij lange na niet voldoende om aanspraak te maken op setwinst.

Enkele veldwissels in de 2e set leidden een ommekeer in de wedstrijd in. Het spel van de Alkmaarders begon beter te lopen en ze lieten zien waarom het al 4 wedstrijden op rij ongeslagen was. Rond de 20-puntengrens begon de motor even te haperen, maar het gat was reeds geslagen.

In de derde en vierde set nam de scheidsrechter de hoofdrol op zich door vrijwel alle discutabele en tevens alle niet-discutabele ballen in het nadeel van de gasten te geven. Dit zorgde voor ergernis aan beide kanten van het net doordat het spel geregeld spel lag, zodat de arbitrale solist zijn uitleg kon doen. Alvoco kwam zodoende nauwelijks meer aan volleyballen toe en maakte ook te veel passfouten om dichtbij te blijven.

Het vierde speldeel begon slecht voor de ploeg uit Alkmaar. Vrijwel direct stond er een fikse achterstand op het bord, waarin weer duidelijke fouten van de tegenstander niet bestraft werden door de scheidsrechter. In de slotfase, toen Alvoco alles-of-niets ging spelen, werd de achterstand teruggebracht tot een 22-18 stand. Dit gat bleek uiteindelijk toch net te groot om goed te maken. De scheidsrechter sloot de bizarre wedstrijd in stijl af door de wedstrijd af te sluiten met een dubbelfout!

Alvoco laat zodoende een gouden mogelijkheid links liggen om definitief aan te haken bij de top-4. Volgende week komt koploper Odin op bezoek, waarin de Alkmaarders een nieuwe kans krijgen om goede zaken te doen.