Heren 1 blijft winnen

-Purmerend- Op bezoek bij Bevok heeft Alvoco opnieuw belangrijke punten binnengehaald in de strijd om de bovenste posities. Met een vrij eenvoudige 1-3 overwinning kunnen er weer 4 punten bij worden geschreven. De Alkmaarders, zonder trainer/coach Bienemann, maar met gelegenheidscoach Jeroen Binnewijzend, begonnen niet overtuigend aan het duel. De pass werd niet adequaat aan het net gebracht met als gevolg dat de aanvallers veel moeite hadden om de bal binnen te slaan. Naarmate de set vorderde kwam de uitploeg iets beter in zijn vel. Gestaag werd aan voorsprong gebouwd, al bleef het toch spannend tot aan het eind. Alvoco bleef uiteindelijk de bovenliggende ploeg en haalde de set binnen (20-25).

De Alkmaarders startten matig aan het tweede speldeel. De concentratie was vooral op serverend vlak ver te zoeken, waardoor Bevok achteroverleunend de punten in de schoot geworpen kreeg. Toch kon de thuisploeg geen gat slaan, zodoende bleef Alvoco kans houden op winst. De Purmerenders kwamen wel als eerste op setpunt (24-23), maar een goede aanval van Loeff zette de teams weer op gelijke hoogte. Hierna ging het spel op en neer, afgewisseld met veel te veel onnodige fouten aan beide kanten. Alvoco kreeg nog drie keer de mogelijkheid om de set te winnen, maar trok uiteindelijk alsnog aan het kortste eind. (30-28).

Na deze korte teleurstelling aan de kant van de Alkmaarders werd de draad toch weer opgepakt in het vervolg van de wedstrijd. Doordat de servicepass beter bij spelverdeler Roy Veltman gebracht werd, konden vooral de middenmannen Loeff en Gast gemakkelijk de punten op het bord zetten. De thuisploeg kreeg totaal geen kans meer en verloor de set vrij kansloos met 16-25.

Met Bas Tuijnman in het veld voor buitenaanvaller Thijs Linschoten, werd de goede lijn doorgetrokken in de vierde set. Door goede services, waarmee de thuisploeg zwaar onder druk werd gezet, kwam Alvoco wederom vrij eenvoudig op voorsprong. Bevok leek de hoop op een goede afloop een beetje opgegeven te hebben al bleven ze in de beginfase nog knap bij. In het verloop van de set bleken de Alkmaarders toch een hoger niveau te kunnen halen. De bezoekers wonnen de set en daarmee de wedstrijd met 16-25.

Door het onverwachte midweekse verlies van VIP 2 tegen Reflection loopt Alvoco 2 punten in op de huidige nummer twee. Reflection is op woensdag de volgende tegenstander van de Alkmaarders. Aangezien de top-2 elkaar in Heemskerk ontmoet,