Heren 1 blijft azen op koppositie

-Alkmaar- Alvoco heeft wederom voortreffelijke zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen in H1B. De Alkmaarders hadden na een moeizaam begin geen kind aan Reflection. Met duidelijke cijfers werden de bezoekers met lege handen terug naar huis gestuurd (4-0).

Zonder libero Bas Grondhuis begon de thuisploeg stroef aan de wedstrijd. De eerste 2 punten gingen direct verloren, maar na hard werken werd al snel aansluiting gevonden. Vooral de middenmannen Koen Tuijnman en Sander Loeff waren goed op dreef. Reflection kon weinig uitrichten tegen de lengte van de Alkmaarders, wat zorgde voor een kleine voorsprong voor Alvoco. Reflection bleef hard vechten voor zijn kans en bleef zodoende in de race om de setwinst. Het initiatief bleef toch in handen van de thuisploeg, waardoor na enige pijn en moeite de set toch binnen kon worden gehaald (25-18).

Alvoco startte beduidend beter aan het tweede speldeel. De pass begon beter te lopen en tevens werd de foutenlast sterk teruggebracht. De bezoekers maakten sporadisch nog mooie aanvallen, maar het was niet voldoende om in het spoor te blijven van de ontketende thuisploeg. Loeff was onpasseerbaar aan het net, maar het was de service van Erwin Roosjen die de definitieve beslissing inluidde (25-13).

Ook in de derde set bleef Alvoco het betere van het spel houden. Spelverdeler Roy Veltman kon gemakkelijk zijn veel scorende aanvallers aanspelen met als resultaat dat de Alkmaarders de tegenstander op grote achterstand kon zetten. Een foutservice van Thijs Linschoten werd halverwege de set door de goed leidende scheidsrechter terecht gepromoveerd in een punt voor Alvoco, wegens een opstellingsfout aan de kant van Reflection. Dit leek de definitieve nekslag te zijn voor de ploeg uit Hoogwoud. De set werd vervolgens professioneel uitgespeeld op de service van Paul Witte (25-12).

Alvoco bereidde zich nog voor op een hevig tegenspartelend Reflection in de laatste set. Dit bleek ook de waarheid te worden in het begin van de set. Door uitgekiende services van de bezoekers bleef de pass aan de kant van de Alkmaarders regelmatig hangen, waardoor ook de aanvallers moeite hadden om bressen te slaan in de verdediging van de tegenstander. Nadat Bas Tuijnman het veld had betreed voor Thijs Linschoten