Heren 1 sleept overwinning uit het vuur

-Krommenie- Alvoco speelde vrijdagavond een moeizaam duel tegen Clam Dyke. Tegen een gehavende thuisploeg speelden de Alkmaarders onder hun kunnen, maar wisten uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken. Ze sleepten de overwinning voor de poorten van de hel weg, met een zwaarbevochten 2-3 zege als gevolg.

Alvoco startte wel goed aan de wedstrijd. Met de halfzieke Sander Loeff beginnend op de bank, kon al snel aan een voorsprong gebouwd worden. De thuisploeg bleef wel in het spoor en maakte weinig fouten. Hierdoor kon Alvoco niet goed in de wedstrijd komen, maar haalde wel zijn punten binnen. De Alkmaarders wisten de voorsprong wel vast te houden tot het einde van de set (20-25).

Clam Dyke begon ijzersterk aan de tweede set en kwam door een uitgekiende service op een 5-0 voorsprong. Dit bleek de inleiding voor een sterke fase van de thuisploeg. De pass lag niet goed aan de kant van de bezoekers waardoor het midden niet gevonden kon worden. De buitenaanvallers zagen daardoor weinig kans om door dan wel langs het tweemansblok heen te slaan. Zo nu en dan wisten de Alkmaarders het gat weer te verkleinen, maar ze verloren even zo snel weer de aansluiting en vocht zodoende een kansloze strijd. (25-21).

Ook in het derde speldeel lag het initiatief in handen van de thuisploeg. Opnieuw kwam Clam Dyke op voorsprong en wist dit tot het einde van de set vast te houden. Trainer/coach Bienemann zag zich aan het eind van de set genoodzaakt middenman Loeff te brengen om de spanning terug te brengen. Dat lukte wonderwel haast ook nog. Een foutservice aan de kant van de bezoekers gooide op de stand van 23-21 roet in het eten en hielp de thuisploeg terug in het zadel. Clam Dyke won uiteindelijk de set met 25-22.

Ook in de vierde set kon Alvoco weinig uitrichten tegen de goedspelende gasten die zo naar een gemakkelijke 3-1 zege uit leken te lopen. De Alkmaarders gaven evenwel niet op en kwamen in de slotfase sterk terug. Nadat op de stand 22-19 Loeff opnieuw het veld in werd gebracht, stroomden de punten plotseling gemakkelijk weer binnen. Geholpen door enkele uitgeslagen ballen van de thuisploeg kwamen de bezoekers terug in de set. Clam Dyke kwam wel op matchpoint. maar zag deze kans in rook opgaan. Na op 25-24 een tweede wedstrijdpunt gemist te hebben, zag Alvoco zijn kans schoon het initiatief over te nemen. Op zijn eerste setpoint was het wel direct raak (25-27).

Door dit onnodige setverlies zaten de gasten in zak en as en werden direct op een grote achterstand (1-8). Na de verplichte veldwissel richtte Clam Dyke nog wel even zijn rug, maar het was too little too late (5-8). Jeroen Binnewijzend kwam de moegestreden Loeff aflossen om het karwei af te maken. Alvoco had in deze fase het beste van het spel en maakte de wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk uit (8-15).