Heren 1 promoveert naar Promotieklasse

-Zwaag- Na een jaartje afwezigheid is vanaf volgend jaar het eerste herenteam van Alvoco weer te bewonderen in de Promotieklasse. In de P/D-wedstrijden, die door de afzegging van Haarlem 2

Alvoco begon in Zwaag aan het duel met zijn vertrouwde basiszes. Beide teams begonnen enigszins gespannen, maar VVW greep al snel het initiatief. De ploeg uit Wervershoof had in de beginfase vooral op aanvallend gebied weinig problemen zijn punten te scoren, waardoor Alvoco veel moeite had om het duel naar zich toe te trekken. De Alkmaarders bleven lange tijd op kleine achterstand staan, maar zorgden ervoor dat ze zich in de beslissende fase langszij wisten te vechten (23-22). Hierna grossierde Alvoco in onnodige fouten. Matige aanvallen, slecht serveren en ongeconcentreerd verdedigen leidde ertoe dat VVW weer op voorsprong kon komen. Na enkele setpunten afgeweerd te hebben, zwichtten de Alkmaarders uiteindelijk toch op 27-29.

Nadat de eerste alarmbellen waren gaan rinkelen, begon Alvoco overtuigend aan de tweede set. Vooral op blokkerend en verdedigend gebied werd het verschil met de eerste set gelegd. Maar ook de service van middenman Ferry Gast zorgde voor gemakkelijke punten. Een reeks van zes punten bracht de Alkmaarders halverwege de set op een riante voorsprong (18-11). Hierna kwam Alvoco niet meer in de problemen en sloot de set met een fiks verschil af (25-16).

Ook in het derde speldeel konden de mannen uit Wervershoof weinig meer uitrichten tegen het inmiddels ontketende Alvoco. De buitenmannen Erwin Roosjen en Thijs Linschoten scoorden de meeste punten en deden dat met gemak. Doordat ook libero Bas Grondhuis passend goed werk afleverde, kon Alvoco gestaag aan zijn voorsprong werken. Pas in de slotfase zette VVW zijn snuit weer aan het venster en probeerde nog de bijna gesloten deur weer open te wrikken. Op een stand van 21-16, kwam VVW weer enkele punten terug, maar Alvoco kon al snel weer de controle pakken. Koen Tuijnman werd nog ingebracht ter versteviging van het blok, wat ook bijna resultaat opleverde, ware het niet dat de zwaartekracht hem niet gunstig gezind bleek te zijn, waardoor de bal net uitviel. De set eindige uiteindelijk in een 25-17 overwinning.

In de vierde set bleek de wedstrijd al gespeeld te zijn. VVW kon niet meer, met als gevolg dat Alvoco haast freewheelend gemakkelijk uitliep naar een grote voorsprong. Wederom een goede servicereeks van Gast was de inleiding voor een overtuigende zege. Mede door de goede servicerecepties van Grondhuis en Witte kon spelverdeler Veltman eenvoudig zijn beste aanvallers bedienen. Middenman Sander Loeff kreeg op 23-14 een publiekswissel, zodat Jeroen Binnewijzend ook zijn opwachting kon maken. Weer een punt later kreeg ook Bas Tuijnman zijn speelminuten ter vervanging van de goed spelende Witte. De wedstrijd eindigde door een fout aan de kant van de verliezer, maar dat kon de smaak van de overwinning niet schaden.

Na een meer dan voortreffelijke tweede seizoenshelft, met slechts 1 verlies in 14 wedstrijden, besluiten de Alkmaarders het seizoen dus in stijl, met een overwinning. Zodoende mag ook het eerste herenteam van Alvoco, net als het damesteam, volgend jaar zijn opwachting maken in de Promotieklasse.