Kansloos verlies Alvoco H1

-Haarlem- Alvoco heeft de goede wedstrijd van vorige week tegen Streek geen vervolg kunnen geven, want in de uitwedstrijd tegen het ervaren HVS uit Haarlem werd er kansloos met 4-0 verloren (25-15, 25-16, 25-20 en 25-14). Slechts in de 3e set konden de Alkmaarders enigszins in het spoor van de thuisploeg blijven, maar op geen enkel moment zat er kans op meer in.

De Alkmaarders begonnen wederom flink gehavend aan de wedstrijd. De middenmannen Bosch en Gast waren beide afwezig en spelverdeler Witte was pas net weer teruggekeerd van vakantie. Door de jonge invallers Teun Broersen en Martijn Brakenhoff kon er alsnog een representatief team op de been gebracht worden. Maar vanaf de 1e set bleek dat Alvoco weinig tegenstand kon bieden tegen het degelijke HVS. Daar waar de Haarlemmers veelvuldig op de goede plek staan en aanvallend weinig fouten maken, was het bij de ploeg uit Alkmaar juist het tegenovergestelde. Hierdoor liep de thuisploeg eenvoudig over de Alkmaarders heen en kon heel eenvoudig de eerste twee sets binnenhalen.

In de 3e set zag Alvoco eindelijk kans in het spoor van de thuisploeg te blijven. Toch bleven de Haarlemmers het beste van het spel houden en hoewel de uitspelende formatie de achterstand beperkt kon houden, was dit uiteindelijk niet voldoende om kans te maken op setwinst. Ook in de 4e set kon Alvoco geen vuist maken. Na door 3 directe fouten meteen op een 3-0 achterstand gekomen te zijn, moest coach Bienemann al direct vluchten in een time-out. Veel mocht dit niet baten, want de strijd bleek allang gestreden te zijn, de Alkmaarders konden niet beter en de Haarlemmers hoefden niet zo nodig meer. HVS haalde zodoende eenvoudig ook de laatste set binnen en hield de 5 punten in eigen huis.