Heren HS1 wint derby tegen Croonenburg 2

-Castricum- De mannen van Alvoco hebben na de nederlaag van vorige week de draad weer opgepakt met winst in de derby tegen Croonenburg 2. Na een moeizame start werd de wedstrijd

De thuisploeg begon de wedstrijd duidelijk sterker en pakte direct een fikse voorsprong (7-1). Alvoco had op alle vlakken moeite de Castricummers bij te benen. Naarmate de set vorderde, kwam de uitspelende formatie mede dankzij een veelvuldig scorende Bas Tuijnman, weer terug in de set (19-18). Maar door 2 onnodig verspeelde punten kon de thuisploeg toch weer uitlopen naar 21-18, wat de nekslag bleek voor Alvoco (25-19).

In de 2e set waren de Alkmaarders weer goed bij de les. Dankzij de uitstekend passende Bas Grondhuis kon spelverdeler Witte in deze fase zijn medespelers gemakkelijker bereiken, waardoor de aanvallers ook eenvoudiger de punten binnen konden slaan. Croonenburg 2 kwam er plotseling niet meer aan de pas en kon enkel nog sporadisch mooie punten scoren. De set ging verdiend en met overtuigende cijfers naar de ploeg uit Alkmaar (16-25).

Het spelbeeld veranderde wederom in het 3e speldeel. De Castricummers gingen beter verdedigen en kwamen er ook op aanvallend gebied beter doorheen. De van Alvoco overgekomen middenman Koen Tuijnman scoorde enkele fraaie punten, die mede de basis legden voor een duidelijke setwinst (25-10).

De Alkmaarders vochten zich in de 4e set weer sterk terug in de wedstrijd. Met de frisse Erwin Roosjen in de ploeg startte Alvoco duidelijk getergd. Al direct werd het initiatief gepakt, dat vervolgens ook niet meer losgelaten werd in het vervolg van de wedstrijd. Nieuweling Jos Wouda was door trainer/coach Peter Bienemann van het midden naar de diagonaalpositie verhuisd, wat met name op blokkerend gebied zijn vruchten afwierp. Het verschil liep in de score op tot 9-18, waarna de motor even ging haperen. Door een slim geslagen bal van Thijs Linschoten werd de thuisploeg op 15-18 de halt toegeroepen, waarna Alvoco op eenvoudige wijze de set binnenhaalde (16-25).

In het beslissende 5e speldeel hielden beide ploegen tot 5-5 gelijke tred, maar de thuisploeg keek uiteindelijk bij de veldwissel toch tegen een 5-8 achterstand aan. Op de service van Paul Witte werd de voorsprong nog eens verder uitgebreid, met als gevolg dat het murw gespeelde Croonenburg 2 weinig tegenstand meer kon geven. Alvoco won daardoor de set met 8-15 en behaalde daarmee de 2e competitiezege van het jaar.

Alvoco neemt naast de 3 punten ook zelfvertrouwen mee naar volgende week, wanneer er 2 duels in 3 dagen op het programma staan. Op maandag het bekerduel tegen regiodivisionist Huizen en 2 dagen later de thuiswedstrijd tegen Martinus 3. De Alkmaarders hebben weer geloof in eigen kunnen en tevens het besef dat het in de komende maanden nog alle kanten op kan.