Alvoco HS1 eervol ten onder in bekerduel

-Alkmaar- Alvoco heeft in het thuisduel voor de beker tegen Prima Donna Kaas Huizen HS 1 met 1-3 verloren, maar het niveauverschil bleek kleiner dan verwacht. Na een uitstekende start van de Alkmaarders kwam de uitspelende formatie na een goede servicereeks plots op voorsprong en behield het initiatief tot aan de 3e set. Daarna verraste de tuisploeg vriend en vijand met overtuigende winst in het 3e speldeel, maar Huizen pakte uiteindelijk nog wel de overwinning (15-25, 16-25, 25-20 en 12-25).

De Alkmaarders begonnen goed aan het duel en tankten al snel vertrouwen door een kleine voorsprong op het bord te zetten (7-4). Mede door aanvallende slordigheden aan de kant van Huizen en door een sterke servicepass van Alvoco, kon de thuisploeg verrassend gemakkelijk overeind blijven. De bezoekers kwamen naarmate de set vorderde wel beter in hun spel en na