Heren 1 pakt punt van titelkandidaat

-Beverwijk- De mannen van Alvoco speelden op de vrijdagavond een uitstekende wedstrijd tegen titelfavoriet Phoenix. Na 2 spannende sets die in het voordeel van de thuisploeg beslist werden, haalden de Alkmaarders met goed spel het 3e speldeel binnen, waarna in de laatste set de Beverwijkers toch de wedstrijd in hun voordeel konden beslissen.

Alvoco begon enigszins gehavend aan het duel met slechts 7 veldspelers en libero Schotsman. Met de lichtgeblesseerde middenman Binnewijzend als speler/aanvoerder begonnen de Alkmaarders direct goed aan de wedstrijd. De koploper uit Beverwijk zag wel kans een kleine voorsprong op het bord te zetten, maar het grote verschil dat zichtbaar is op de ranglijst, was niet te zien in het spel. Enkele slordigheden in de slotfase zorgde ervoor dat Phoenix de zorgvuldig opgebouwde voorsprong kon behouden en daarmee de set winnend kon afsluiten (25-21).

Ook in het 2e speldeel had de thuisploeg moeite om Alvoco zijn wil op te leggen. Bij Alvoco lag de pass goed en bleef op een constant niveau gedurende de hele wedstrijd, wat in de vorige wedstrijden nog de crux bleek te zijn. Zodoende konden in het bijzonder buitenaanvaller Linschoten en diagonaalspeler Tuijnman enkele keren aanvallend goed doorkomen. Toch grepen de Alkmaarders wederom aan het kortste eind, met als gevolg een 2-0 achterstand (25-18).

In de 3e set draaide het spelbeeld zich om. De thuisploeg verloor het initiatief aan Alvoco dat daar dankbaar gebruik van maakte. Door de goed lopende servicepass kon spelverdeler Witte veelvuldig gebruikmaken van de middenaanval van Wouda en Binnewijzend. Vooral Wouda was vrijwel niet tegen te houden en scoorde veel punten met zijn snelle aanval. De thuisformatie had moeite om aansluiting te vinden, al kon het enkele keren harde aanvallen binnenslaan. Alvoco liet zich in deze fase niet overbluffen, bleef geconcentreerd zijn taken uitvoeren en kwam zodoende op een 22-19 voorsprong. Een sluwe tactische bal van Witte vlak achter het net zorgde voor een 19-23 stand, waarna