Heren 1 boekt zwaarbevochten zege

-Alkmaar- Alvoco heeft in de thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat HVS na een moeizaam begin toch weer eens een wedstrijd kunnen winnen. Na een 0-2 achterstand in sets en een moeilijke 3e set, kon het duel uiteindelijk toch gekeerd worden met als resultaat een 3-2 winst.

De Alkmaarders begonnen goed en geconcentreerd aan de strijd. De Haarlemmers hadden in de beginfase enige moeite om in de wedstrijd te komen en werd daardoor direct op een fikse achterstand gezet (6-1). Naarmate de set vorderde beet de uitploeg zich meer en meer vast in de strijd en kwam weer op gelijke hoogte om vervolgens zelfs een voorsprong te behalen. Bij de 20 punten grens waren beide ploegen in balans, waarbij de Alkmaarders 2 setpunten kregen (24-22). Het stugge HVS gaf echter geen millimeter toe en scoorde dankzij slim spel enkele punten op rij om de set te doen kantelen (24-26).

HVS trok deze lijn door in de 2e set, waarin het ze de thuisploeg moeilijk maakte door gevarieerde services, die Alvoco niet goed kon verwerken. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers vrij eenvoudig een groot gat konden slaan (8-17) en daardoor weinig moeite had om de set af te sluiten (12-25).

Ook in de 3e set bleef HVS het initiatief nemen, terwijl Alvoco weinig meer kon doen dan gedwee op enige afstand te volgen. Halverwege de set zag de thuisploeg door een sterk spelende Thijs Linschoten kans om de achterstand steeds meer te verkleinen. Op de service van Witte werd de achterstand (19-22) omgebogen in een voorsprong (23-22), waarna beide ploegen alles op alles zetten om de set winnend af te sluiten. De Alkmaarders waren in deze fase net iets beter en kwamen hiermee terug in de wedstrijd.

Ook in de 4e set startte Alvoco weer uitermate sterk. Attent spel aan het net van Wouda, Tuijnman en Linschoten zorgde ervoor dat de punten binnen bleven stromen (5-0). Dit noodzaakte HVS om direct in een time-out te vluchten. Wederom kreeg de thuisclub moeite om de goede lijn door te zetten in de rest van de set, met als gevolg dat de Haarlemmers aansluiting konden vinden. In het vervolg van de set begon de arbiter zich ook in het duel te roeren door geen enkel commentaar meer te willen accepteren en enkele dubieuze beslissingen te nemen. Middenman Wouda scoorde zijn 1e gele kaart in zijn carri