Groepsfoto-2020.jpg

Houtworm slaat genadeloos toe bij Pinokkio

-Krommenie- Ondanks de spontane intrede van de Anobium punctatum in het houten gestel van Pinokkio heeft het goddelijke kampioensteam toch de belangrijkste uitwedstrijd van het seizoen tegen Kroefi 1 met 3-1 kunnen winnen.

Anobium_punctatumpinocchio

Alvoco 2 kwam wederom niet compleet aan de start. Door de blessure van Brekebeen, de Deense jetlag van Snotneus, de migratie van de Olifant naar het Hoge Noorden (Finland) en de nachtkrant bezorgende Krantenman, telden de Alkmaarders slechts 7 fitte spelers. De opstelling was dan ook snel bepaald. De Cycloop hield zijn oog op de spelverdelerpositie, de Joker en Spekkie99 gingen de buitenkant bevolken, Jokertje en Fluppie deden hun best op het midden en de Neanderthaler ging met zijn knots diagonaal in het veld staan. Pinokkio hield zijn houten vriend de bank warm in gezelschap van Brekebeen die zich met zijn ledematen naar de Sportzaal Trias had weten te slepen. De opstelling bleek een gouden zet te zijn. Voordat Kroefi kans zag tegengas te bieden was de set reeds verloren (13-25).

In de 2e set nam Pinokkio de plaats in van Spekkie99 helemaal aan de buitenzijde van het veld, waar de schade minimaal zou moeten zijn. In de beginfase van de set waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Alvoco 2 nam nog wel een kleine voorsprong (6-10), maar het vervolgens moeite de tegenstander aan het spit te rijgen. Kroefi 1, spelend volgens de ouderwetsche pass-mid traditie, zag kans zich met de nagels aan de rand van de afgrond vast te klampen. Beetje bij beetje kropen ze langzaam verder omhoog totdat ze zelfs in volle glorie bovenaan het plateau de strijdbijl konden oprapen om deze tegen de Alkmaarders aan te gooien. De Alkmaarders leken even van slag te zijn door deze onverwachte manoeuvre, maar de Neanderthaler is wel gewend met traditionele gereedschappen om te gaan en zorgde ervoor dat de laatste punten toch naar de kampioen gingen (23-25).

Op de service van de Cycloop starten de Alkmaarders flitsend het 3e speldeel. Voordat het thuisploeg op Facebook kan posten dat het 0-5 staat, staat het al 0-8. Vervolgens krijgt de thuisformatie wat meer grip op het spel van Alvoco 2. Uiteindelijk hebben ze door dat Pinokkio flink last heeft van een zware vorm van houtworm en doordat Gepetto niet aanwezig is om aan de touwtjes te trekken, heeft Pinokkio het zwaar. Door de Joker aan de andere buitenzijde goed staat aan te vallen en Spekkie99 op de obscure middenpositie ook zijn idiosyncratische punten binnenslaat, blijft de schade te overzien. Met enig horten en stoten wordt ook deze set eigendom van de al wekenlange kampioen zijnde kampioen (21-25).

De Neanderthaler mag in de laatste set afkoelen, zodat Fluppie en Spekkie99 samen middenin het veld gaan staan, en Jokertje diagonaal met de Cycloop gaat staan. De start is met enig mededogen acceptabel te noemen. De Alkmaarders houden een minimale voorsprong vast, maar Kroefi weet van geen opgeven. Halverwege de set maakte de Cycloop plaats voor de enigszins afgekoelde Neanderthaler (12-13). Voor het spelbeeld maakt deze wissel weinig verschil. De pass blijft in fases op de denkbeeldige 7-meter lijn liggen, zodat Fluppie geen kans al fluppend de tegenstander te laten bibberen van angst. Naarmate de spanning stijgt en de punten dat ook doen, krijgt Fluppie eindelijk kans zijn kunsten te tonen aan de trouwe supporters. Met een ferme knal belandt de bal binnen de 3-meter zone van de hulpeloze tegenstander. Dit bleek ook meteen de laatste goed actie van de Flupmeister te zijn, want vervolgens passt hij een bedroevend slechte bal die ternauwernood door de Neanderthaler gered kan worden, om een punt later de show wil stelen met een aanval op een service, wat uiteraard faliekant mislukt. De spirit is gebroken zodat de Kroefianen de set met overtuigende cijfers binnenslepen (25-23).

Door deze overwinning besluiten de goddelijke godenzonen het seizoen met de volgende fantastische cijfers:

22 wedstrijden