Heren 2 zegeviert voor volk en vaderland

-Ergens in de Golf van Aden

De Alkmaarders begonnen op volle oorlogssterkte tegen het Griekse Phoenix 3. Een prachtige aanval van Jokertje aan de buitenkant, een ijzersterk blok van de Olifant en een tactische inbreng van Sterretje zorgde direct voor een 3-0 voorsprong. De thuisploeg breidde deze voorsprong eenvoudig uit naar 8-2, waarna de Beverwijkers de achterstand iets kleiner konden maken (15-11). Phoenix 3 zag vooral kans om met sluwe tactische ballen de punten op het bord te zetten, maar dat zette slechte enkele zoden aan de dijk. De rest van de zoden bleven ver verwijderd van de dijk met als logisch gevolg dat Alvoco 2 de set eenvoudig binnenhaalde (25-17).

De 2e set werd in het dezelfde stramien voortgezet. De Olifant bleef onverschrokken door het bos heen banjeren en sloeg af en toe met zijn slurf de bal op succesvolle wijze over het net. Lars kreeg meer kijk op de inmiddels niet meer zo sluwe tactische ballen van de tegenstander en Sterretje schitterde helder aan de hemel als nooit tevoren. De entree van Fluppie werd ook een feit, gevolgd door zijn legendarische quote die de hele wereld over zal gaan: