Meisjes MA1 geven voorsprong uit handen

- Haarlem - Na in oktober met 3-1 eenvoudig te hebben gewonnen van Spaarnestad MA1 in Alkmaar, speelden de Alvoco meisjes MA1 op 29 november 2008 een returnwedstrijd in Haarlem. Een wedstrijd waarvan te verwachten viel dat winst wederom te halen was. Bij afwezigheid van Lonneke speelde het team met 7 meiden.

In de eerste set speelden Lisa, Femke, Naima, Kaira, Susan en Linda. Ondanks dat vele ballen vanuit het naburige fanatieke herenveld de goede servicebeurten van de meiden regelmatig ondermijnden, werd er lekker gespeeld. Met de opslag van Lisa werden meteen de eerste 3 punten binnengehaald. Twee flinke rammen bij de opslag van Kaira, een supergoed blok van Susan en Lisa en een tactisch goed geplaatste bal van Naima zorgden er o.a. voor dat vervolgens de punten opliepen met steeds 3 punten voorsprong op de Haarlemmer meiden. De serie zachte opslagen, rakelings over het net, van een van deze dames waren echter te verrassend en brachten de stand naar een gevaarlijke 11-10! Linda pikte dit niet en maakte met een mooie serie van 5 opslagen met behulp van een actief blok van Naima en Femke de achterstand weer goed. De voorsprong werd behouden. Susan, die de kunst had afgekeken van de Haarlemmers, maakte met 3 gemene opslagen duidelijk dat ook zij sneeky dicht achter het net kan serveren! Na 30 minuten spelen was de winst binnen met 25-16.

De tweede set nam Mariel de set-up over van Lisa en Spaarnestad de leidende rol. De set verliep rommelig en Alvoco hielt de spanning erin door steeds net niet voldoende in te lopen. De Alkmaarse supporters liepen rood aan! Bij een achterstand van 12-15 moest er toch iets gebeuren.